3000 de morţi. Acesta ar fi sumbrul bilanţ al unui eventual cutremur precum cel din 1977, susţine directorul ştiinţific al INFP. Mircea Radulian a afirmat că în cazul unui cutremur cu magnitudinea peste 7 numărul victimelor ar fi dublu faţă de martie 1977.

Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a avertizat că, potrivit estimărilor, vor fi mii de morţi dacă România va fi zgâlţâită de un cutremur major.

“Dacă avem un cutremur ca cel din 77, atunci cu siguranţă vom avea pierderi mari. (…) La un cutremur echivalent cu cel din 77, numărul victimelor va fi cam de două ori mai mare”, a spus Radulian.

Mircea Radulian a spus şi care sunt zonele cele mai sigure din România. Este vorba despre vestul României, interiorul arcului carpatic, zona de nord a ţării – Maramureş, şi nordul Moldovei.

Radulian susţine că deşi există, din punct de vedere statistic, o repetabilitate a cutremurelor de mare magnitudine, acestea nu pot fi prevăzute şi nu s-au găsit încă soluţii de prognozare a seismelor.

Distribuie:12010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here