Directorul de dezvoltare al companiei Communications Construction Ltd., una din cele mai mari firme de infrastructură de transport din China, prezent, luni, la întâlnirea premierului Victor Ponta cu oameni de afaceri chinezi a declarat că nu mai lipseşte decât ok-ul guvernului pentru a se demara lucrările la autostrada Craiova-Piteşti. În cadrul aceluiași eveniment Lia Olguţa Vasilescu a parafat înţelegerea cu chinezii pentru construirea celor 1.800 de locuinţe din Craiova. Construirea cartierului va începe luna viitoare.

Finanţarea pentru autostraă va fi asigurată de China Communications Construction Ltd care va folosi atât fonduri din China cât şi de la instituţii internaţionale.

Despre cartierul lox cost se știe că valoarea investiţiei se ridică la 35 de milioane de euro. Banii provin de la Banca de Dezvoltare a Chinei, care creditează firma de construcţii ce a caştigat licitaţia pentru concesiunea unui teren de 7 ha, la Craiova. Momerandumul de înţelegere vizează colaborea dintre bancă, Firma de construcţii şi primăria Craiova. Alături de Lia Olguţa Vasilescu, la semnarea actelor a fost prezent şi premierul României, Victor Ponta, dar şi premierul Chinei, Li Keqiang. Chienzii urmează să înceapă lucrările luna viitoare şi, conform înţelegerii, lucrările trebuie să fie gata în 2016, informează micapi.ro.

Abonare
Distribuie:387020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here