Daca vrei ca organismul tau sa beneficieze de cele mai importante vitamine de care are nevoie, iti recomandam sa incluzi in dieta ta ciupercile.

Contin vitamina D – Ciupercile sunt o sursa naturala de vitamina D, substanta care sustine sanatatea sistemului osos.

Abunda in vitamina B1 – Din compozitia ciupercilor face parte si vitamina B1, cunoscuta si sub numele de tiamina. Aceasta vitamina sustine corpul in procesul de transformare a carbohidratilor in energie.

Este o sursa buna de vitamina B3 – Niacina sau vitamina B3 este o alta vitamina importanta din complexul B care se gaseste din plin in ciuperci. Aceasta contribuie la buna functionare a sistemului nervos si a celui digestiv.

Contin vitamina B5 – Acidul pantotenic sau vitamina B5 joaca un rol important in buna functionare a metabolismului, in special in reglarea hormonilor din corp.

Sunt o sursa buna de vitamina B6 – Ciupercile contin din plin si vitamina B6, care sustine starea de bine. In plus, vitamina B6 regleaza si ceasul intern al corpului, extrem de important pentru buna functionare a creierului.

Contin vitamina B9 – In compozitia ciupercilor se gaseste si vitamina B9, cunoscuta si sub numele de folati. Aceasta este responsabila de formarea celulelor albe si rosii din corp, cat si de cresterea armonioasa a bebelusilor.

Sunt o sursa de vitamina H – Nu in ultimul rand, ciupercile contin vitamina H sau biotina, care este esentiala in metabolizarea carbohidratilor si a proteinelor. In plus, biotina are un rol major in cresterea imunitatii.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here