Ciocolata este un desert adorat de toata lumea, indiferent de varsta, etnie sau sex. Nutritionistii au descoperit ca ea are o multime de beneficii pentru organism, de la incetinirea imbatranirii, gratie cantitatii ridicate de antioxidanti din compozitie, pana la imbunatatirea starii de spirit, datorita capacitatii de a creste secretia de serotonina.  

Conform ultimelor studii, ciocolata pe care astazi o savuram va disparea pana in anul 2020. Cererea depaseste cu mult oferta de materie prima, adica de cacao. Arborii care produc boabele pretioase sunt exploatati la maxim, insa bolile care ii afecteaza (unele ciuperci au cauzat scaderea cu pana la 40% a productiei) si conditiile meteo care nu sunt intotdeauna favorabile, din cauza schimbarilor climatice globale, afecteaza productia de materie prima, conform divahairl.ro.

Unul dintre clientii cu greutate este China, astfel incat o mare parte din cantitatea de cacao obtinuta in urma culegerii boabelor ajunge acolo. Daca se va continua in acest ritm, pana in 2020, deficitul de cacao va fi de un milion de tone, iar pana in 2030, acesta se va dubla.

Unele branduri recunoscute pe piata dulciurilor au recurs la o metoda care nu este agreata de catre clienti: cresterea preturilor produselor cu un procent care le face pe acestea sa se inscrie in gama produselor de lux.

Avand in vedere situatia cu care se confrunta producatorii de cacao, probabil ca ar trebui sa avem grija la dependenta de ciocolata cu care unii dintre noi ne confruntam, pentru ca, aducand consumul acestui desert la un nivel moderat, sa reusim sa profitam cat mai multi dintre noi de cate o bucatica din el.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here