Secretarii de stat Ilie Botoș și Bogdan Tohăneanu și subsecretarul Gheorghe Cornescu au fost înlocuiți din funcție de către premierul Dacian Cioloș, la propunerea ministrului de Interne, Petre Tobă. În același timp, secretarului general al Internelor, Ion Stoica, i-a încetat delegarea. În fruntea Poliției Române, pe funcția ocupată de Tobă, înainte de a ajunge ministru de Interne, a fost numit Bogdan Despescu, fost șef al IPJ Constanța. Raed Arafat rămâne secretar de stat în MAI.

Funcția lui Ilie Botoș a fost preluată de Ioan Buda, șef al Poliției de Frontieră. În locul lui Bogdan Tohăneanu a fost numit Florea Tiberiu Trifan, ministru plenipotențiar în cadrul Ambasadei României din Italia.

Singurul secretar de stat din Ministerul de Interne care a rămas în funcție este Raed Arafat, informeaza profit.ro.

Premierul Dacian Cioloș a numit și un nou șef al Inspectoratului Feneral al Poliției Române, funcție vacantată după ce Petre Tobă a ajuns ministru de Interne. Noul șef al Poliției Române este Bogdan Despescu, fost șef al IPJ Constanța, care a mai activat în inspectoratele din Buzău și Prahova. Are 43 de ani și a absolvit Academia de Poliție în 1995

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here