Concurenții de la XFactor vorbesc după dictare. Citiți, în EXCLUSIVITATE, mărturisirea unui candidat care rupe tăcerea

Home > Concurenții de la XFactor vorbesc după dictare. Citiți, în EXCLUSIVITATE, mărturisirea unui candidat care rupe tăcerea

Pentru prima dată, de la debutul acestui show tv, un concurent rupe tăcerea, la care este obligat prin contract și dezvăluie mecanismele de manipulare din culisele XFactor (întrucât concurentul a încălcat un contract de confidențialitate, în momentul când ne-a furnizat aceste informațiile, îi vom proteja identitatea).

Articol este protejat prin @copyright și nu poate fi reprodus fără acordul redacției onlinereport (email de contact: [email protected]).

Iată câteva din informațiile din mărturisirea sa:

*Putini stiu ca, inainte de auditiile cu juriul, mai au loc cateva etape de eliminare, cu un alt juriu, in care deja se selecteaza concurentii care urmeaza sa treaca mai departe. Iar cei care prezinta o “poveste” interesanta pentru ei ajung sa constituie subiectul unui interviu atragator. Nu toti au sanse egale, iar criterile nu sunt muzicale.

Am avut o armata de oameni din staff la mine in casa, care s-au ocupat de interviurile mele.

Despre oamenii care vin sa-ti ia interviuri, sunt multe de spus: researcher-ii dicteaza concurentului ce sa spuna in interviu. Prin intreaga imagine creata, publicul crede ca acolo, in spate, este o lume “wow”, cand, de fapt, este total diferit fata de ceea ce se vede pe sticla.

Imaginile despre concurenti sunt denaturate foarte usor. Pentru ca auditiile nu sunt transmise in direct, informatiile care te deranjeaza se taie la montaj si se accentueaza cele prin care vrei sa pui in valoare un anumit concurent. Publicul ajunge sa iubeasca un concurent tot datorita celor care realizeaza emisiunea si care il imbraca de la bun inceput cu tot soiul de calitati. Juriul are dinainte informatii cu respectivul concurent, inainte sa apara pe scena, desi se preface ca nu stie nimic, iar atunci este foarte simplu sa aiba cu acesta un dialog prin care sa-l aduca sa-i puna in valoare anumite parti, pozitive sau nu.

Manipularea merge mult mai departe. Mi s-a spus de la inceput: “Din cei 300 care au primit “Da” de la juriu, raman doar 50. Tu te afli printre ei, dar nu spui nimanui, pt ca trebuie sa venim la tine acasa sa-ti luam interviu” si “Tu ai trimis 2 propuneri de melodii. Maine ai de cantat melodia X. Noi am ales-o. Dar tu trebuie sa spui ca juratul Y ti-a ales-o”

Anumiti concurenti sunt favorizati din motive pe care nu vreau sa le spun aici. Cea mai mare neregula mi s-a parut faptul ca grupa de varsta a fost scazuta la 14 ani pentru a face loc unei persoane care avea pile mari, desi, in intreaga lume, formatul prevede o varsta de pornire de 16.

Eu am fost respins in ultima zi de bootcamp, la limita inainte de galele live. Iar suferinta cea mai mare este ca, prin termenii si conditiile contractului dintre mine si trustul Intact Media, nu am voie sa dezvalui acest fapt. Ce pot eu sa le raspund oamenilor care imi spun intruna “abia asteptam sa te vedem in finala” sau “o sa te votam pana facem factura de 1000 de lei”?

Toti cei care au stat in spatele camerelor de luat vederi (exceptand cei mai mari, aka producator, realizator, director de imagine, etc) s-au purtat exemplar, au trait cu fiecare concurent, au plans pentru fiecare concurent…s-au comportat ca si cu familia lor. Si asta o stiu tot pentru ca am trecut mai departe si Cat despre Razvan si Dani..ei sufereau mai mult decat mine in momentul in care am fost respins din concurs.

Premiul cel mare nu se castiga, nu se va castiga si nu are cum sa se castige pe drept. Pentru simplul fapt ca este vorba de o suma imensa de bani, care nu poate ajunge la oricine. Si care nu ajunge nici macar la castigator. Daca ar ajunge, si-ar face lejer cel putin un album, in vreme ce, imediat cum s-a incheiat concursul, acesta dispare de pe fata Pamantului. Pana la urma, producatorul a avut dreptate: este o EMISIUNE-concurs, fapt pentru care ei trebuie sa-si faca show-ul si rating-ul. Normal ca vor face tot felul de lucruri mai mult sau mai putin amuzante, glume nesarate pentru a creste emotia, vor trece mai departe oameni la care nu se asteapta nimeni pentru a crea imprevizibilul si pentru a stimula oamenii sa se uite la televizor!”

Redacția onlinereport

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here