Sexul este benefic sanatatii, dar cam cat de des ar trebui sa avem parte de nopti fierbinti pentru a avea o sanatate de fier?

Deloc

Daca trece luna si tu nu ai facut sex, sanatatea ta este in pericol. De ce? In primul rand, creste tensiunea generata de nesatisfacerea nevoilor sexuale. Creste tensiunea in musculatura, iar daca nici nu faci sport, tonusul tau va avea de suferit. Totodata, lipsa sexului este asociata cu cresterea tensiunii arteriale. Mai mult, pe fondul unui dezechilibru hormonal, poti sa intampini probleme si pe partea emotionala si psihica. Poti suferi de schimbari bruste de stare de spirit si de episoade de depresie. Nu exista un pericol major la care te expui lasand sa treaca luna fara sex, ci la o varietate de mici riscuri care decurg unele din celelalte si, adunate laolalta, risca sa te destabilizeze psihic, emotional si fizic.

Intre 1 si 3 ori pe luna

Daca faci sex o data pana la trei dati pe luna, organismul tau are totusi o minima eliberare, descatusare hormonala, emotionala si chiar musculara. Insa nu este suficient pentru a beneficia de ce-i mai bun de pe urma sexului: mai exact, de avantajele lui asupra starii de sanatate.

Intre 4 si 9 ori pe luna

Cei care fac sex intre patru si noua dati, asadar cel putin o data pe saptamana, se bucura de beneficiile sexului asupra sanatatii. Au sistemul imunitar mai intarit decat al persoanelor care fac sex mai rar, sufera de mai rar de hipertensiune arteriale si au parte de descatusarea emotionala si fizica de care orice om are nevoie.

Intre 10 si 14 ori pe luna

Intre aceste cifre, adica o medie usor peste doua partide de sex intr-o saptamana, oamenii resimt, in general, o stare de multumire fata de propriul trup si propria viata, indiferent de silueta si de locul de munca. Persoanele care fac sex macar de doua ori intr-o saptamana au un somn calitativ mai bun. Odihnindu-se mai bine, procesul de regenerare a celulelor functioneaza mai bine si-si incarca mai eficient bateriile. Acest fapt este fundamental pentru o buna stare de sanatate.

Cel putin 3 partide de sex pe saptamana

Persoanele pentru care saptamana nu trece fata cel putin trei partide de sex pe saptamana au idealul de viata sexuala, cel putin in conceptia generala. Ei au somnul linistit noaptea, au sistemul imunitar mai intarit, au o rezistenta crescuta la durere, sufera de niveluri mai mici de stres fata de cei care fac mai rar sex, au tensiunea arteriala mai apropiata de normal, au un tonus muscular mai bun si chiar prezinta un risc mai mic de aparitie a bolilor cardiovasculare. Per total, cei care fac sex de cel putin trei ori pe saptamana (poate fi si de sapte, si de zece ori…) sunt oamenii care pot avea o sanatate de fier, cu conditia sa urmeze un regim alimentar constant echilibrat si variat.

sursa: lyla.ro

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here