Cum ne spionează Google

Home > Cum ne spionează Google

Funcţia de voice recognition nu aduce numai beneficii utilizatirlor serviciilor Google, dar şi riscuri care nu pot fi trecute cu vederea.

Tal Ater, un dezvoltator de software, a semnalat un lucru ciudat despre aplicaţia de recunoaştere a vocii din Google Chrome, informează presa internaţională.

Din cauza setărilor microfonului din Chrome, orice site care foloseşte funcţia de recunoaştere a vocii poate folosi o fereastră de tip pop-up pentru a păstra înregistrarea activă ascunsă în background. În demonstraţia lui Ater, acesta a închis tab-ul şi continuă să vorbească. În tot acest timp o aplicaţie ascunsă transcrie tot ceea ce spune.

Acest bug poate pune în pericol securitatea utilizatorilor mai ales dacă este accesat un site nociv care înregistrează conversaţiile offline ale utilizatorilor pentru a le folosi în diverse scopuri.

Singura posibilitate de a te proteja împotriva acestui bug este revocarea manuală a permisiuni pentru înregistrarea audio, o soluţie pe care majoritatea utilizatorilor nu o folosesc.

Citeste mai mult aici.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here