Cum poate duce rujul la moarte! Ministerul Sănătății avertizează

Home > Cum poate duce rujul la moarte! Ministerul Sănătății avertizează

Din cauza substantelor toxice pe care le are in compozitie, rujul poate fi fatal, au concluzionat o serie de cercetatori din Marea Britanie. El este cu atat mai periculos cu cat, pe parcursul vietii, o femeie inghite aproximativ 1,5 kg de ruj.

Cercetatorii britanici din cadrul Ministerului Sanatatii din Marea Britanie atentioneaza ca exista substante concrete din compozitia rujului care pot cauza decesul unei persoane. Printre acestea se numara parabeni, metacrilat, plumbul si cadmiul.

Absorbite de organism, aceste substante pot provoca atacuri cerebrale, infarct si pot avea un efect negativ asupra sistemului nervos central. Rujurile moderne sunt pline cu triclosan, substanta care poate bloca muschiul inimii si din cauza careia unele bacterii din organism pot deveni imune la antibiotic.

Aceste substante sunt interzise prin lege, in compozitia cosmeticelor. Marile companii respecta aceasta lege, potrivit Daily Mail, insa, din cauza rujurilor contrafacute, afectiunile cauzate de substantele mentionate mai sus sunt in continua crestere.Cea mai mare amenintare o reprezinta rujurile chinezesti contrafacute, care au invadat piata cosmeticelor.

Femeile care incep sa se rujeze inainte de 16 ani sunt predispuse la afectiuni ale incheieturilor si au un risc mare de a suferi blocaje renale in jurul varstei de 40 de ani, din cauza plumbului asimilat de organism. Mamicile care se rujeaza in timpul sarcinii isi expun copilul la dezvoltarea unor alergii grave.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here