Tehnologia a evoluat atât de mult încât au rămas foarte puţine locuinţe care nu au o reţea de internet wireless. Dar ce se facem atunci când am uitat parola? Rămânem pe afară?

Reţelele wireless casnice sunt printre cele mai numeroase reţele, iar majoritatea dintre ele au o formă, mai mult sau mai puţin sigură, de criptare. Este foarte important ca reţeaua, pe care tu şi familia ta o folosiţi, să fie securizată şi ferită de orice alţi utilizatori.

Pe lângă problema încetinirii vitezei de accesare, atunci când există foarte mulţi utilizatori pe reţea, mai există şi pericolul „deturnării” anumitor informaţii personale, care pot circula pe reţeaua ta.

Nu mai punem la socoteală că se pot face multe lucruri care sunt ilegale, iar tu să fii tras la răspundere. Aşadar, reţeaua ta de internet trebuie să fie securizată.

Alegerea parolei

Ştim cu toţii povestea: parola pe care o alegem pentru reţeaua de internet, ca şi pentru căsuţa de email sau orice alt cont, trebuie să fie şi lungă, să conţină litere, cifre, cel puţin o majusculă, un simbol şi niciun simbol, cifră sau literă să nu se repete.

Ok. Poate este un pic extrem. Cu toate acestea, routerele care vin de la funizorii au parola scrisă pe spatele dispozitivului, astfel nu ai niciodată cum să o pierzi, oricât de complexă ar fi aceasta. Asta recomandăm şi noi. Parola poate fi notată pe o bucată de hârtie şi lipită pe dispozitiv. Nu ai cum să o mai pierzi, chiar dacă ai uitat-o.

Dar să spunem că hârtia „a fost furată de extratereştri”, care te-au răpit pe tine şi ţi-au şi şters memoria, motiv pentru care nu mai ţii minte parola de la wireless. Este un scenariu cât se poate de plauzibil, cel puţin partea cu uitarea parolei.

Parola de la wireless este salvată în Windows

Primul pas pe care poţi să îl faci este să mergi la „Network and Sharing Center”. Aici dai click pe conexiune, în cazul nostru „Wi-Fi(REDACTIE)”, moment în care va apărea o nouă căsuţă de dialog denumită „Wi-Fi Status”. Mai departe accesam butonul„Wireless Properties” şi mergem la tabul „Security”, unde bifăm căsuţa „Show characters”, iar parola va fi afişată. Asta în ideea în care suntem conectaţi la reţea şi avem nevoie să permitem unui alt dispozitiv să se conecteze.

Mai mult AICI.

loading…

Abonare
Distribuie:0110

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here