Toata lumea care a cautat ceva pe Google a observat reclamele afisate alaturi de rezultate. Insa exista o modalitate prin care poti castiga bani daca dai click pe ele.

Qmee este un startup care te plateste pentru fiecare link accesat, informeaza CNN Money.

Cum functioneaza sistemul?

La inceput, trebuie sa descarci toolbar-ul (bara de unelte) de pe site-ul lor. Apoi, unele cautari facute pe site-urile Google, Yahoo, Bing, Amazon si eBayvor genera o lista cu reclame afisata intr-o coloana din partea stanga a paginii. Daca dai click pe acele link-uri, atunci vei fi platit cu sume intre 4 si 15 centi.

“De ce sa nu primesti ceva pentru un lucru pe care oricum il faci?”, se intreaba Jonathan Knight, fondatorul Qmee. Cautarile populare – cum ar fi “pantofi pentru femei” – ofera cele mai multe reclame.

Insa ele nu vor aparea tot timpul. Reprezentantii start-up-ului sustin ca utilizatorii vor da peste aceste linkuri care iti ofera sansa sa castigi bani doar in 15% din timpul alocat cautarilor pe site-urile de socializare.

Ei sustin ca acest lucru se va imbunatati in momentul in care se vor inscrie mai multe firme in acest program. Momentan, Qmee colaboreaza cu sase agentii, care au sute de clienti.

Exista unele probleme

Jurnalistul a incercat Qmee la sediul CNN Money, insa nu i-a intors nicio reclama pentru care ar fi putut fi platit. Totusi, pe calculatorul de acasa, rezultatul a fost cel asteptat.

Intrebati de ce se intampla astfel de situatii, reprezentantii start-up-ului au mentionat ca a fost o exceptie, cu toate ca toti colegii jurnalistului s-au lovit de aceeasi problema.

Utilizatorii care folosesc aplicatia isi primesc banii prin PayPal. Mai mult, ii pot dona pentru caritate.

Momentan, compania nu este profitabila, avand in vedere ca 90 la suta din castiguri merg lautilizatori si doar 10 la suta in conturile sale, dar aceste procente se va schimba odata cu trecerea timpului si cu inmultirea clientilor.

Cei mai multi bani au fost castigati pana acum de un utilizator care a primit 200 de dolari pentru. click-urile date.

Jurnalistul CNN Money sustine ca Qmee are sanse mari de dezvoltare si ar putea inregistra un succes urias in viitor.

Abonare
Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here