Vara și-a intrat pe deplin în drepturi și asta înseamnă un singur lucru pentru șoferi: ne bronzăm mai mult pe mâna stângă și ne întrebăm oare cu cât crește consumul dacă dăm drumul la aerul condiționat.

Acum ceva timp pe Discovery era o emisiune care se numea MythBusters. Într-o zi caniculară de vară, asemenea celor care urmează și la noi, au vrut să descopere exact creșterea de consum înregistrată de mașină dacă pornești aerul condiționat.

Pentru a avea rezultate cât mai conclusive au luat două mașini identice și s-au dus pe un circuit gol. Datele rezultate au confirmat o teorie in care credeam de mult, fără să fi văzut nici o testare exactă a ei. Una din mașinile de pe circuit a mers cu geamrile deschise iar a două cu aerul condiționat pornit. Rezultatele spun în felul următor: la o viteză de până în 60 Km/h este mai economic să ții geamurile deschise, dar dacă depășești 65 Km/h aerul condiționat e mai benefic consumului de carburant (între 60 și 65 Km/h e alegerea voastră).

 

loading…

Abonare
Distribuie:0020

2 COMMENTS

  1. Din nou titlul si fotografia nu au legatura cu continutul. Ce placere au unele publicatii sa fie prinse cu minciuna ? 12  2

  2. Mda, referitor la titlu era mai corect: cum sa folosim aerul conditionat in timp ce conducem, iar la poza mergea una cu cei de la Mythbusters. In rest este foarte interesant si ok articolul, sa speram la o continuare pe aceasta tema? Toate bune, Ana si Flavi Voteaza acest comentariu: 0  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here