Iţi ingheaţă picioarele la cel mai mic semn de frig? Asta pentru ca sub efectul frigului, capilarele se contracta, mai ales la nivelul degetelor. Atentie la zonele de compresie in incaltaminte si la tocurile mai mari de 5 cm, care pot provoca dureri. Iar daca porti incaltaminte din piele sintetica, atentie la igiena: e pericol de micoze!

Picioarele ingheţate sunt simptomul circulaţiei periferice deficitare, iar problema este foarte des intâlnita in rândul femeilor. Atunci când pe lânga frig mai exista si umiditate, se pot forma degeraturi, plagi violacee si edeme dureroase.

Uneori, după ce plecăm de la serviciu, așteptăm autobuzul mai mult timp sau vrem să ne bucurăm de plimbări lungi prin zăpadă, scrie infoalert.ro. Nici măcar cizmele de iarnă sau șosetele din lână nu ne pot încălzi pentru mult timp în astfel de situații. Degetele de la picioare încep să amorţească, apoi frigul ne acaparează încet tot corpul.

Cei care sunt nevoiţi să stea mult timp în frig ştiu foarte bine cât este de neplăcut acest lucru şi cât de „dureroase” sunt consecinţele.

Mr Healthy Life dezvăluie o metodă foarte simplă prin care puteţi păstra picioarele calde atunci când este foarte frig afară:

Aveţi nevoie doar de o foarfecă, un marker şi o fâşie de material de protecţie solară pe care îl folosiţi vara pentru a proteja maşinile.

 

Scoateţi branţul din gheată sau cizmă, puneţi-l pe materialul de protecţie solară, conturaţi cu ajutorul unui marker, apoi decupaţi. Aşezaţi branţul astfel obţinut în gheată, iar peste el puneţi branţul original. Astfel, sunteţi gata să vă aventuraţi în frig fără să vă temeţi că picioarele vă vor îngheţa.

Urmăriţi videoclipul de mai jos pentru a vedea cum se procedează:

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here