Cum să-ți crești toleranța la alcool. Secrete ca să faci față cu brio petrecerilor

Home > Cum să-ți crești toleranța la alcool. Secrete ca să faci față cu brio petrecerilor

Ca să faci față cu brio petrecerilor și să nu te faci de râs după un pahar de vin, ține cont de câteva reguli de bază.

Mănâncă înainte de petrecere

Este absolut esențial. Consumul de alcool pe stomacul gol este o rețetă sigură spre dezastru. Așa că, înainte de petrecere, cu atât mai mult dacă este una de muncă, ia o cină copioasă. Gradul de alcool din sânge este cu atât mai mare cu cât se golește stomacul. Proteinele și grăsimile sunt digerate mai greu, așa că poți conta pe ele.

Ai grijă ce bei

Bineînțeles, volumul de alcool pe care îl consumi este foarte important. Cu cât bei mai mult, cu atât te vei îmbăta mai tare. Însă contează foarte mult și ce anume alegi să bei. Vinul roșu și în general băuturile închise la culoare conțin coloranți și alte chimicale care îți pot da dureri de cap. De asemenea, băuturile dulci sunt de evitat, deoarece te vei trezi fără energie și cu dureri de cap înainte cu mult ca petrecerea să se termine.

Bea multă apă

Alcoolul este diuretic, ceea ce înseamnă că vei merge mai des la toaletă și că te vei deshidrata. Nu doar că este rețeta sigură pentru mahmureală, dar nici creierul deshidratat nu funcționează prea bine. Astfel, te vei simți mai amețit decât ești în realitate. Așa că, apa este cel mai bun aliat al tău. Pentru fiecare băutură consumată, bea și un pahar de apă.

Dormi bine înainte

Probabil ai trecut și tu cel puțin o dată prin acea stare de “beție de oboseală”. Când organismul tău se comportă ca și cum ar fi consumat alcool, deși în realitate ești doar obosit. Ei bine, gândește-te că dacă nu ești în formă bună, e suficient să bei un singur pahar ca să te comporți ca și cum ai băut o sticlă de băutură. Dormi cât de mult poți în noaptea dinaintea petrecerii.

Evită cafeina

Chiar dacă ai impresia că o combinație de alcool cu cafeină te va ține mai treaz, efectul este fix invers. Cafeina îți păcălește corpul și îi dă impresia că are mai multă energie, când de fapt doar îl va deshidrata și va crește șansele de mahmureală.

Folosește-ți creierul

Cel mai important sfat pe care putem să ți-l dăm este să gândești înainte să bei prea mult. E o diferență între o persoană simpatică și suflet al petrecerii și acea persoană care se face de râs. Evită excesele de orice fel și rămâi pe linia de plutire.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here