Zvonul exista de mai multi ani insa pana acum ramasese la acest stadiu. Cei de la GSM Arena scriu astazi ca iPhone-ul ar putea avea un display OLED creat de Samsung incepand cu 2018. Despre trecerea de la tehnologia LCD la OLED pentru Apple s-a tot discutat astfel ca deja nu mai parea sa aiba loc.

Lucrurile par insa sa fie diferite. Informatiile vin chiar de la executiv de la Samsung Display, acesta sustinand ca iPhone-urile vor avea paneluri OLED create de Samsung.

„Samsung Display a reinceput discutiile recent cu Apple pentru a oferi display-uri OLED de dimensiuni mici pentru iPhone-urile ce vor fi lansate in cativa ani, incepand cu 2018” este citat executivul care mai spune ca aceste discutii fac parte dintr-un plan strategic de a diversifica portofoliul si clientii Samsung Display.

„Display-urile OLED fabricate de Samsung Display au fost folosite pana acum pe toate flagship-urile Galaxy.. Dar cererea pentru telefoane va fi din ce in ce mai slaba pentru ca industria telefoanelor se va remodela. Samsung Display are nevoie de un contract pe termen lung cu un client major de incredere pentru display-urile OLED”, informeaza Yoda.ro.

Exista in continuare motive puternice pentru Apple de a ramane la panelurile LCD. In primul rand, sunt mai usor de fabricat si mai ieftine si majoritatea surselor din industrie cred ca Apple va continua sa le imbunatateasca si sa le foloseasca in viitorul apropiat. Aceasta este si speranta celor de la LG Display, principalul furnizor de panel-uri pentru iPhone in acest moment.

Cei de la Apple ar putea fi insa fortati sa treaca de la LCD la OLED pentru a ramane relevanti, chiar daca decizia nu ar fi cea mai buna din punct de vedere economic.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here