Te destinde si te face mai vesela – asta stim cu totii, insa exista si alte avantaje pentru care sa-ti oferi singura momente de placere. Masturbarea duce la orgasme mai puternice si-ti imbunatateste viata sexuala, fiind benefica inclusiv pentru inima.

1. Previne infectiile cervicale
S-a descoperit ca masturbarea reduce riscul de cancer la prostata la barbati si poate proteja femeile de infectii cervicale si urinare, deoarece duce la eliminarea bacteriilor.

2. Mentine sanatatea cardiovasculara
Femeile care au mai multe orgasme – indiferent daca le au cu un partener sau singure – au o rezistenta mai mare impotriva afectiunilor cardiace si a diabetului.

3. Te scapa de depresie si de stres
Cand esti excitata, nivelul de dopamina si de epinefrina creste simtitor, facandu-te sa te simti mult mai bine din punct de vedere psihic. S-a demonstrat, de asemenea, ca masturbarea elimina stresul emotional. Multe studii au scos la iveala faptul ca femeile care sunt multumite de activitatea lor sexuala considera ca au o viata mai buna, per ansamblu.

4. Intareste muschii pelvieni
Orgasmul antreneaza si intareste muschii pelvieni, lucru care iti va fi de mare ajutor daca vrei sa ai un copil (acelasi rezultat se obtine si prin intermediul exercitiilor Kegel, indicate in timpul sarcinii, dar, sa fim seriosi: sexul e mult mai placut!) si contribuie la previnea incontinentei pe viitor. Totodata, intarirea muschilor de la baza pelvisului duc la orgasme mai intense.

5. Te ajuta sa dormi mai bine
Hormonii eliberati in timpul orgasmului (oxitocina si endorfinele) combat insomnia. Ei au rolul de a ajuta corpul sa se relaxeze si sa se calmeze – ideal pentru a dormi cat mai bine dupa aceea!

Sursa: Sfatulparintilor.ro

AbonareDistribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here