”Dar de ce s-a răzgândit Germania?” Este întrebarea unui comentariu publicat de ediția electronică a BBC, transmite RFI:

”În realitate, politica doamnei Merkel nu s-a schimbat atât de mult, dar mesajul – da. Și este în principal un mesaj politic pentru colegii săi din guvern. Mulți dintre colegii creștin-democrați o privesc cu suspiciune pe doamna cancelar pentru că li de pare că alunecă ușor-ușor spre centru pentru a câștiga voturi, scrie flux24.ro. Iar atitudinea moale în cazul imigranților a confirmat cele mai grave suspiciuni.

Partidul-frate, Uniunea Creștin Socială din Bavaria, mai puțin constrâns la loialitate față de cancelar, a dus confruntarea la cote și mai înalte, declarând că felul în care Berlinul a abordat problema imigranților rprezintă ”o greșeală politică de neegalat.
Introducând controlul temporar la frontiere, cancelarul le-a dat autorităților regionale spațiu de respiro, atenuând totodată temerile colegilor de guvern și aliaților de dreapta cum că situația ar fi scăpată de sub control”

De partea cealaltă a Rinului, în Franța, ziarul Liberation notează că că problema imigranților amenință stabilitatea coaliției de la Berlin, dar popularitatea Angelei Merkel rămâne încă ridicată. Potrivit unui sondaj dat publicității de rețeaua de televiziune ZDF, 66% dintre germani aprobă deschiderea frontierelor germane pentru imigranți, în timp ce canalul public ARD dă o rată de aprobare de numai 61%.
În același timp, scrie corespndentul Liberation de la Berlin, ministerul german de externe își declară îngrijorarea față de dezinformările care circulă pe rețelele de socializare din Orientul Mijlociu, potrivit cărora Germania va acorda pașapoarte tuturor sirienilor care ajung acolo, că toți membrii familiei unui imigrant vor avea dreptul la azil. Ba chiar că germanii vor veni să caute imigranți chiar pe teren, în Siria, fiindcă au nevoie de mână de lucru.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here