Conjunctivita, o afecţiune destul de comună, este o infecţie ce provoacă roşeaţă şi inflamarea ochilor. Ea poate fi cauzată de viruşi, bacterii, igienă defectuoasă, contact cu o persoană infectată sau contractată prin intermediul cosmeticelor pentru ochi. De cele mai multe ori, oftalmologul prescrie pastile sau picături de ochi. Dar, uneori, infecţia poate cauza mari complicaţii! Aşa a păţit şi Marjorz Clark, o americancă în vârstă de 62 de ani.

Ea s-a îmbolnăvit de conjunctivită în 2006. Iniţial, părea o banală infecţie şi, în pofida faptului că îşi luase câteva zile de concediu pentru a învinge infecţia, roşeaţa i-a cuprins ochii într-o săptămână.

 

Medicul i-a spus că este doar un caz mai agresiv de conjunctivită şi nu trebuie să se îngrijoreze. I-au fost prescrişi steroizi pentru durere, însă în câteva zile şi celălalt ochi s-a înroşit complet! Simptomele au început să se agraveze şi în albul ochilor i-au apărut nişte bubiţe albe, ce păreau pline cu puroi.

 

Marjorie a început să vadă în ceaţă. Doctorii au avertizat-o că există posibilitatea să îşi piardă vederea şi i-au propus o procedură experimentală ce constă în utilizarea laserului pentru a vindeca ţesutul bolnav.

Ea a acceptat să se supună acestei proceduri, ce pare scoasă din filmele de groază. Pe parcursul intervenţiei ochii au fost ţinuţi deschişi de o clampă, pacienta simţind tot deoarece era trează. Marjorie povestea că a putut vedea o rază luminoasă ţintită spre ochiul său, simţea chiar şi mirosul de piele arsă.

 

Deşi procedura a fost una intensă, a dat rezultatele aşteptate! La doar câteva săptămâni după operaţie, vederea a început să se recupereze şi, treptat, ochii şi-au revenit complet.

 

Chiar şi de la o simplă infecţie pot apărea complicaţii majore, aşa că cel mai indicat ar fi să ne protejăm pe cât posibil! Nu folosiţi testerele de produse pentru ochi, nu utilizaţi prosoape ori şerveţele demachiante la comun şi evitaţi contactul cu persoanele infectate!

Foto: viralnova.com

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here