De joi se deschid încă 87 de kilometri de autostradă

Home > De joi se deschid încă 87 de kilometri de autostradă

 

Autoritățile bifează încă un an în care deschid circulația pe 100 kilometri de autostradă. Promisiunile pentru următorii cinci ani sunt de circa 250 km/an, doar că în 2014 vor fi gata abia 22.

Dacă anul trecut s-au dat în folosință peste 160 de kilometri de autostradă, în 2013 constructorii abia au reușit să finalizeze lucrările pentru încă 105 kilometri de autostradă, potrivit Capital.ro.

Directorul CNADNR a declarat că joi, 19 decembrie, este prevăzută deschiderea circulației pe loturile 1, 2 și 4 de la Orăștie-Sibiu și primul lot al tronsonului Lugoj-Deva (27,4).

Astfel, se dau în circulație 87,3 kilometri care se alătură celor 17,8 între Deva și Orăștie, deschiși traficului rutier de la finele lunii mai 2013.

Conform termenelor prevăzute în contractele încheiate în urmă cu 2-3 ani, încă din luna aprilie a.c. trebuia să circulăm pe încă 190 de kilometri între Nădlac și Sibiu. La celelalte tronsoane, autoritățile au reușit să doboare un alt record – semnarea contractelor la mai bine de un an de la depunerea ofertelor. Este vorba de lotul 2  între Timișoara și Lugoj, respectiv loturile 2, 3 și 4 între Lugoj și Deva.

Acestea ar putea fi gata abia în 2015, promite ministrul marilor proiecte, Dan Șova, care spune că în acel an vom avea gata autostrada între Nădlac și Sibiu.

Pentru anul viitor rămân de finalizat lucrările la lotul 3 (22,1 km) de pe tronsonul Orăștie-Sibiu, unde din cauza alunecărilor de teren s-au impus lucrări suplimentare, și cele două loturi de la Nădlac la Arad. Mai multe aici

 

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here