Ne-am bucurat de zile însorite, dar vremea nu mai e la fel de darnică săptămâna viitoare. Temperaturile vor scădea şi cu 10 grade.

Duminică vremea rămâne deosebit de caldă în toate regiunile, maximele zilei vor fi cu 8-10 grade mai mari decât ar trebui la această dată, cu valori la amiază de la 11 grade doar în delta Dunării, până la 25 de grade, pragul termic al unei zilei de vară, în Lunca Dunării. Dar ziua nu va mai fi deplin însorită în toate zonele ţării, căci în jumătatea de vest apar nori ce aduc pe alocuri averse, descărcări electrice şi scurte intensificări ale vântului, mai ales către seară. În restul teritoriului, însă, ne vom putea bucură de încă o zi frumoasă şi caldă.

În Bucureşti va fi frumos şi cald şi dumininică, fără nori şi fără vânt peste zi, doar soare pe săturate, aşa că până la amiază, când se adună 23 de grade la umbră, ne putem face orice fel de planuri de petrecere a timpului în aer liber.

Şi luni va fi vreme mult mai caldă, cu 8-10 grade mai mult decât normele perioadei în sudul şi estul ţării, dar şi în centru. Aşadar, maximele zilei pornesc tot de la 11-12 grade în zona deltei, dar în vest scad faţă de ziua precedentă şi doar în sud încă ating 23 de grade. În jumătatea vestică a teritoriului instabilitatea atmosferică se va accentua, ceea ce înseamnă că norii se adună tot mai mulţi şi, mai ales spre seară şi în noaptea următoare, apar aversele cu fulgere, tunete şi vânt în rafale, iar pe crestele înalte de munte apar din nou lapoviţe şi chiar ninsori. În est însă, doar temporar soarele se mai ascunde după nori şi ploi slabe, de scurtă durata, apar cel mai probabil după căderea nopţii.

În Capitală şi luni va fi o zi foarte caldă, cu aproximativ 22 de grade în termometre la amiază, peste zi predomină soarele şi abia spre seară şi noaptea norii se adună şi apar condiţii pentru o ploaie slabă, dar fără vânt puternic.

Marţi vor fi ploi pe arii extinse în toate regiunile, la munte încă sunt lapoviţe şi ninsori, iar în Oltenia şi la munte şi vântul suflă agitat. În aceste condiţii, temperaturile scad în toată ţară, şi doar în regiunile extracarpatice încă rămân mai mari decât normele perioadei. Vorbim, deci, despre maxime la amiază de la 8-9 grade, local, în vest, centru şi nord, până la 18 grade în sud-est.

În Bucureşti va fi cer temporar noros şi din când în când plouă slab, însă vântul nu se înteţeşte prea tare şi maxima zilei, deşi în scădere faţă de ziua precedentă, încă atinge 16-17 grade, cu 5 mai mult decât ar fi normal în această perioada a anului.

Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here