De şapte ani, Viorel Stoian (58 de ani), din comuna Cosâmbeşti, judeţul Ialomiţa, îşi petrece toate nopţile într-un sicriu. Bărbatul susţine că a făcut această alegere macabră deoarece vrea să înduplece Moartea să-l ia uşor şi fără durere pe lumea cealaltă, când i-o veni sorocul. Mai mult, el vrea să-şi schimbe numele din Stoian în Strigoi, scrie libertatea.ro

Ducem cu noi, toată viaţa, teama de neprevăzut, teama că într-o zi o să închidem ochii pentru totdeauna şi lumea o să vină şi o să ne privească întinşi în sicriu. E greu, e adevărat, dar să alegi să-ţi petreci viaţa într-un sicriu, să dormi, în fiecare seară, într-un coşciug, punând mâinile pe piept, este o alegere dificil de înţeles.

Dacă te cheamă Michael Jackson, eşti văzut ca excentric, dar dacă te numeşti Viorel Stoian şi locuieşti în comuna Cosâmbeşti, Ialomiţa, atunci lumea începe să te ocolească şi să se uite chiorâş la tine. Ei bine, Viorel, acest Ivan Turbincă al zilelor noastre, s-a hotărât să inducă Moartea în eroare. Şi-a cumpărat, fain frumos, un copârşău, l-a cărat în mijlocul casei, şi-a aşternut ţoalele de noapte în el şi, de atunci, a dat uitării patul banal.

“Am probleme cu spatele, iar doctorul mi-a recomandat să dorm pe ceva tare. Aşa că m-am gândit să mă culc în sicriu, că e din lemn şi-mi face bine la coloană. De şapte ani visez în copârşău, tot trebuie să mă obişnuiesc cu el, somnul de veci tot în el o să mi-l fac”, ne-a mărturisit Viorel Stoian.

Singurul dezavantaj este că doarme singur. Nu are şi el un suflet de creştină care să pună capul lângă el pe pernă. Să-l ţină strâns în braţe în nopţile în care se gândeşte la eternitate. Fire romantică de felul lui, a încercat o perioadă să corupă în coşciugul lui câte o femeiuşcă de prin sat, dar când biata iubitoare a văzut unde ar trebui să se odinească, şi-a făcut cruce, a scuipat în sân şi a fugit ca dracul de tămâie.

De atunci, Ivan Turbincă al nostru pune capul pe marginea sicriului şi răsuflă adânc, apăsat de dorul unui suflet de muiere.

“Mă gândesc să-mi schimb numele în Strigoi. Lumea din sat mă face nebun, poate că sunt, am avut şi epilepsie şi m-au operat, dar io-s fericit aşa. În universul meu nu există război sau durere”, ne-a mărturisit bărbatul în timp ce ia chitara din cui şi începe să-şi cânte iubirile pierdute.

 

Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here