Traian Băsescu a ajuns din nou în vizorul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB). Oficiul a redeschis dosarul de spălare de bani a şefului statului, în urma sesizării depuse de  Grupul de Investigaţii Politice (GIP), potrivit unui comunicat de presă al grupului condus de Mugur Ciuvică, scrie romaniatv.net.

GIP anunţă, într-un comunicat de presă, că Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a redeschis dosarul de spălare a banilor al lui Traian Băsescu.

În 28 iulie 2014, Grupul de Investigaţii Politice a transmis preşedintelui ONPCSB o solicitare privind redeschiderea dosarului.

În ciuda probelor evidente, dosarul lui Traian Băsescu fusese închis ilegal în decembrie 2004 pe motiv că “Preşedintele se bucură de imunitate”. GIP a solicitat ONPCSB să analizeze următoarele tranzacţii suspecte:

– cumpărarea de către Traian Băsescu a unei vile cu 280.000 de dolari, sumă pe care nu o poate justifica;

– cumpărarea şi vânzarea de către Traian Băsescu a unui teren, tranzacţie prin care a fost acoperit transferul unei sume semnificative de bani de la Costel Căşuneanu la Traian Băsescu.

În 22 august 2014, Nicolae Plăiaşu, preşedintele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a răspuns solicitării GIP, informându-ne că “Oficiul va analiza aspectele menţionate” şi, “în situaţia în care vor rezulta indicii temeinice de spălare a banilor (…), va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în comunicatul GIP.

Citește mai mult pe RTV.NET.

 

Abonare
Distribuie:152000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here