Motivul se pare că ar fi decoperirea unei vulnerabilități cu un grad mare de risc a unui program de criptare, utilizat de jumătate dintre site-uri din întreaga lume. Această problemă ar exista de aproximativ doi ani și le permite atacatorilor informatici să colecteze date cu caracter personal, parole, nume de utilizator sau date bancare.

Bug-ul Heartbleed a permis scurgeri de informații de la un element de siguranță care ar trebui să țină de comunicarea ta online privată-e-mail, banking, cumpărături, și parolele.

Nu schimbați toate parolele încă, totuși, în cazul în care o companie nu și-a actualizat încă site-ul, tot nu te poți conecta în condiții de siguranță. O nouă parolă va fi compromisă de asemenea.

Grav este că acest virus există de doi ani şi nu se ştie cum şi de cine a fost fost folosit până acum.

Unul dintre cele mai expuse servere este cel al Yahoo, astfel că toţi cei care au conturi pe această platformă sunt sfătuiţi să îşi schimbe parolele.

Lista siturilor la care e indicat să-ți schimbi parola ACUM:

Google, YouTube and Gmail, Facebook, Yahoo, Yahoo Mail, Tumblr, Flickr, OKCupid, Wikipedia

NU trebuie să-ți schimbi parola în cazul acestor situri:

Amazon, AOL and Mapquest, Bank of America, Capital One bank, Charles Schwab, Chase bank, Citibank, E*Trade, Fidelity, HSBC bank, LinkedIn, Microsoft, Hotmail and Outlook, PayPal, PNC bank, Scottrade, TD Ameritrade, Twitter, U.S. Bank, Wells Fargo

NU-ȚI schimba parola încă pentru aceste situri (se așteaptă actualizarea):

American Express, Apple, iCloud and iTunes.

Distribuie:35030

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here