O elevă de clasa a XII-a a câștigat concursul internațional de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform, Huston, și a fost invitată la Casa Albă.

Tânăra pe numele ei Elif Memet este elevă în Constanța, la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică. Elif a concurat în cadrul concursului cu alți 1000 de tineri din peste 65 de țări și a ocupat prima poziție în Europa și locul 13 mondial.

Concursul de eseuri a fost organizat în cadrul unui program care îşi propune să îi ajute pe tineri să definească probleme legate de pace şi armonie socială, să le discute şi să găsească soluţii din perspective personale. Eseul elevei din Constanța a fost intitulat „Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetăţenii lumii?”, iar tânăra elevă a propus ca soluții microfinanţări în agricultură, informează newsar.ro.

În urma premiilor pe care le-a obținut eleva din Constanța a fost invitată la Ceremonia de Premiere de la Washington. Pe 15 aprilie ea își va prezenta eseul la ceremonia ce va avea loc la Casa Albă.

 

Mădălina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here