Ești spionat prin intermediul telefonului sau laptopului? Ce poți să faci ca să previi asta

Home > Ești spionat prin intermediul telefonului sau laptopului? Ce poți să faci ca să previi asta

Daca citesti articol pe un smartphone, pe o tableta sau pe un laptop, este foarte simplu sa fii urmarit

In science-fiction si in tehnologie orice este posibil si nu vrei sa risti atunci cand la mijloc este viata si intimitatea ta. In ultimii au aparut tot felul de stiri potrivit carora persoane rau intentionate puteau sa activeze camera video sau microfonul telefonului / tabletei / smart TV-ului / calculatorului tau si sa te spioneze.

Probabil ca si tu tii laptopul pornit in casa sau telefonul pe noptiera, langa pat. Este o invitatie deschisa persoanelor rau voitoare sa iti invadeze intimitatea.

Studiile sunt nenumarate. In 2010, o scoala din America s-a descoperit ca webcamurile laptopurilor ar fi realizat si salvat 30.000 de imagini. De asemenea, companiile care inchiriau laptopuri foloseau softuri care faceau capturi de ecran dar si imagini cu webcamul.

Specialistii in securitate informatica va sfatuiesc sa lipiti ceva peste camerele video de la laptop, tableta sau smartphone.

 

Unul dintre cei mai importanti specialisti in securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseste leucoplast pentru laptopul sau. Spune ca il da jos atunci cand are o videoconferinta, dupa care il pune la loc. “Sunt platit sa fiu paranoic. La ce va asteptati?”, a declarat el.

De asemenea, fondatorul FinSpy si FinFisher, Martin Muench, foloseste hartie lipicioasa pentru a-si apara intimitatea.

 

Un alt specialist in securitate, expertul in criptografie Whitfiled Diffie, foloseste banda adeziva pentru laptop. “Am incredere in banda adeziva mai mult decat in orice soft. Daca e pusa banda adeziva, camera nu poate face fotografii”, a declarat el in timpul conferintei de securitate AsuCERT.

Multi dintre producatorii de laptopuri au pus cate un LED care se aprinde atunci cand camera e pornita. Nu va bazati, insa, pe el. Cei care vor sa va vad stiu foarte bine sa-l opreasca daca vor sa faca totul discret.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here