Festivalul de Film Studențesc “Geo Saizescu”

Home > Festivalul de Film Studențesc “Geo Saizescu”

O ediție cu totul specială, dedicată fondatorului Facultății de Arte a Universității Hyperion, a Festivalului Internațional de Teatru și Film Studențesc Hyperion (“Hyperion Stud Art Fest”), maestrul Geo Saizescu. Practic, o lungă istorie de pasiune și entuziasm, o rampă de lansare a talentelor cinematografice ale tinerei generații, se află în spatele celor XI ediții ale “Hyperion Stud Art Fest”, gândite și create de maestrul Geo Saizescu.

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union (“Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurt-metraje și mediu-metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

Directorul festivalului este regizorul Cătălin Saizescu. Juriul – alcătuit din criticul de film Cristina Corciovescu, regizorul de film Constantin Popescu, directorul de imagine Tudor Mircea și actorul Bogdan Dumitrache – este condus de scriitorul, editorialistul și filmologul Cristian Tudor Popescu.

În competiție vor fi prezente peste 50 de producții aparținând Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Universității Hyperion – Facultatea de Arte “Geo Saizescu” și Universității Media. Nu va lipsi niciun gen cinematografic al scurt-metrajului, de la cel de ficțiune, documentar, până la cel experimental. Filmele vor fi proiectate joi, 14 noiembrie, între orele 15 și 20.00, iar, vineri, 15 noiembrie, între orele 15.00 și 22.00. O selecție a filmelor din competiție vor fi redifuzate pe canalul de televiziune Pro Cinema, joi, 14 noiembrie și vineri, 15 noiembrie, în intervalele orare 16.00-19.00 și 01.00-04.00.

Deschiderea propriu-zisă a festivalului va avea loc joi, 14 noiembrie, la ora 20.30, când va fi proiectat ultimul lung metraj de ficțiune al maestrului, “Iubire Elenă”. Vor fi prezenți la evenimentul inaugural, personalități din lumea filmului, a teatrului, critici, precum și prietenii de-o viață ai creatorului îndrăgitului personaj Păcală.

În ultima zi a festivalului, sâmbătă, 16 noiembrie, înainte de Gala de decernare a premiilor, va fi proiectat de la ora 19.00, primul mediu-metraj al maestrului Geo Saizescu, “Doi vecini”, din 1958, realizat după schița omonimă a lui Tudor Arghezi.

Intrarea la Festival e liberă!

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here