Bacalaureat 2015. Incident la Bacalaureat 2015 în Mehedinţi, în care sunt implicate cele două fiice şi soţia baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu. Fiica cea mare a familiei Duicu, Adina Duicu, care vineri a susţinut proba la chimie, a fost prinsă în timp ce i se dicta la telefon rezolvarea subiectelor. Procurorul şi poliţistul veniţi la faţa locului au fost luaţi la rost de soţia şi fiica cea mică. Poliţistul s-a ales cu câteva zgârieturi.

UPDATE: Potrivit șefului IPJ Mehedinți, soția și fiica cea mică a lui Adrian Duicu urmează să fie acuzate de ultraj, informează Realitatea TV.

UPDATE: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat la Realitatea TV că “indiferent cum se numesc, unde dau examenul, cei care au fraudat examenul trebuie să plătească”.

“Au comis o fraudă care trebuie abordată legal, nu contează că este Duicu sau altcineva. Vom lua toate măsurile care se cuvin”, a continuat ministrul Educaţiei

Legat de faptul că subiectele îi erau dictate de fosta directoare a liceului unde susţinea proba la Chimie, Sorin Cîmpeanu a precizat că în măsura în care este cadru didactic, aceasta va suporta consecinţele atât legale, cât şi displicinare.

Întrebat despre ce măsuri vor lua dacă au fost oprite camerele din sala de examen, Sorin Cîmpeanu a precizat că dacă această ipoteză se confirmă, măsurile luate vor fi extrem de drastice.

Adina Duicu, fiica cea mare a baronului PSD de Mehedinţi, a fost prinsă în timpul examenului de Bacalaureat 2015 în timp ce i se dicta la telefon rezolvarea subiectelor la chimie.

Surse din cadrul Liceului Dierna din Orşova, unde Adina Duicu a susţinut examenul, spun că cea care îi dicta la telefon este nimeni alta decât Mirela Stoenel, fosta directoare a acestei unităţi şcolare, cea care a fost implicată într-un scandal de proporţii atunci când a vrut să desfiinţeze clubul de caiac canoe şi canotaj din localitate şi care este anchetată în dosarul prim-procurorarei şpăgare Carmen Sârboiu, scrie Adevărul.

Aceleaşi surse din cadrul liceului din Orşova susţin că inclusiv camerele de supraveghere din sala în care susţine examenul Adina Duicu au fost oprite. Adina Duicu, fiica baronului PSD Adrian Duicu, a absolit Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Orşova.

Sesizaţi de incident, la faţa locului au venit un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi şi un poliţist de la IPJ Mehedinţi. La ieşire din liceu, cei doi au avut parte de un scandal de proporţii, protagonişti fiind Mariana Duicu, soţia baronului de Mehedinţi şi fiica cea mică, Larisa.

Cei doi au fost luaţi la rost de cele două membre ale familiei Duicu, foarte supărate de prezenţa oamenilor legii la faţa locului, pe care au început să îi împingă.

„A fost un procuror la Liceul din Orşova pentru a ridica obiecte şi înscrisuri în legătură cu un telefon al fiicei domnului Duicu. Mama fetei a reacţionat un pic cam deplasat şi se pare că un poliţist este zgârâiat pe faţă. Vizavi de procuror nu a fost niciun act de violenţă. Urmează să se întocmească proces-verbal pentru ultraj, iar dosarul va fi soluţionat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova, competent. Nu putem spune că a fost fraudă până nu se dovedeşte frauda”, a declarat procurorul Cercel.

Şefa Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, Mirela Pintea Enea, spune că nu cunoşte nimic despre cele petrecute la Orşova: „Nu cunosc nimic, nu ştiu în acest moment, sunt cu lucrările acum, trebuie să le preluăm din centre”.

Fostul preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, se află sub control judiciar din luna aprilie a acestui, fiind cercetat într-un dosar de corupţie. Adrian Duicu a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iulie 2014 de procurorii anticorupţei care îl acuză de mai multe infracţiuni de corupţie, printre care trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi dare de mită.

loading…

Abonare
Distribuie:2.8k040

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here