Deci pare floare la ureche să o prepari, o omletă trebuie să fie delicată, cremoasă, cu o textură aerată, nu o tartă arsă și uscată.  Cum să faci o omletă ca la carte? Iată ce sfaturi dau experţii bonappetit.com, citat de feellikecooking.ro:

1.Bate oulale cu forță, în așa fel încât omleta să prindă aer și să capete volum. Nu lăsa compoziția să se aseze, ci bate-o chiar înainte să o pui în tigaia încinsă.

2.Nu adăuga smântână sau brânză pentru că vor îngreuna amestecul iar rezultatul nu va mai fi o omletă pufoasă, ci una flască și grea. Oul se va separa de lactate, iar în final vei obţine o omletă apoasă și arsă. Poți să le adaugi numai după ce ai stins focul.

3. Nu da focul tare. Acest mic dejun trebuie gătit la foc mic. Dacă vrei bucăţi mici de ou, amestec-o des, dacă vrei ca omleta să rămână cu bucăţi mari, amestec-o mai rar.

4. Nu lăsa omleta mult pe foc. Ia tigaia de pe aragaz chiar cu puțin timp înainte să fie total gata, pentru că se va găti și așa, cât timp tigaia e încinsă.

5. Pentru rezultate garantate, nu amesteca omleta cu furculiţa! Alege o spatulă din silicon, rezistentă la căldură, o lingură de lemn sau beţigaşe chinezeşti.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here