Angajaţii ROMATSA de la control de trafic vor iniţia, pentru prima oară în istorie, o grevă de avertisment, miercuri, 15 iulie, între orele 11.00 şi 13.00, potrivit Realitatea.net.

Astfel, călătorii care şi-au achiziţionat bilete în acest interval vor întâmpina probleme, dat fiind că pe perioada protestului vor zbura doar 30% din avioanele care erau programate în ziua respectivă.

“Este prima grevă din istoria controlorilor din România. Nu o facem din motive de bani, măriri de salarii sau alte drepturi, ci pentru că tovarăşul general îndreaptă ROMATSA spre colaps”, au declarat iniţiatorii.

Controlorii de trafic se tem că îşi vor pierde locul de muncă după ce, acum câteva luni, s-a schimbat managementul în cadrul companiei. Negocierile din această perioadă dintre directorul general, Ion Aurel Stanciu, şi controlori au eşuat.

Unul dintre participanţii la negocieri susţine că, din informaţiile sale, acestea s-au realizat, în anumite cazuri, individual. Acesta a explicat că unora dintre controlori li s-a promis un salariu mai bun, dacă vor trece de partea noului management.

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here