Bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost suplimentat, din Fondul de rezervă, cu încă 14 milioane lei. Banii au fost distribuiţi pentru finanţarea a 13 mănăstiri, catedrale şi centre eparhiale. 

Alocarea banilor a fost decisă în ultima şedinţă de guvern, scrie mediafax.ro.

Astfel, prin hotărâre, Guvernul a decis să finanţeze mănăstirile Sfinţii Trei Ierarhi din municipiul Iaşi (500.000 lei), Miclăuşeni din comuna Butea, judeţul Iaşi (500.000 lei), Agapia şi Văratic din comuna Agapia, judeţul Neamţ (câte un milion lei), Buna Vestire din comuna Grădinari, judeţul Olt (două milioane lei), centrele eparhiale Sibiu (200.000 lei), Galaţi (un milion lei) şi Tulcea (1,6 milioane lei) şi centrele eparhiale Nicolae Ivan şi Adormirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca (două milioane lei, respectiv un milion lei), Buna Vestire din Copşa Mică, judeţul Sibiu (450.000 lei) şi Sfântul Ioan Botezătorul Făgăraş din judeţul Braşov (2,35 milioane lei), precum şi Protoieria Tulcea (400.000 lei).

În şedinţele anterioare, Guvernul a alocat de asemenea mai multe milioane de lei pentru biserici, tot din Fondul de rezervă.

Abonare
Distribuie:0000

1 COMMENT

  1. Orice om,indiferent de religie,tara culoare a tenului,sau politica,inainte de muri ca sa ajunga la popi,incearca sa-si ingrijeasca sanatatea,lucru pe care guvernul il neglijeaza din moment ce le da bani popilor care si asa au castiguri necontrolate,in loc sa aloce bani pentru sanatate la toate nivelurile!Dovada multele decese din spitale,cu medici acuzati de cele mai multe ori pe nedrept care din lipsuri nu-si pot face serviciul asa cum trebuie! Prin ceeace face guvernul dand bani popilor aseamana izbitor cu afirmatia lui boc “pensionarii dispar pe cale naturala”;deci trebuiesc sa moara la comanda! Imi este dor de o perioada cand bolnav fiind, medicina romaneasc rezolva cele mai deosebite cazuri!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here