Incendiu devastator, miercuri-noapte, în Argeş. O fabrică de mezeluri a ars din temelii. Hala a fost cuprinsă de flăcări uriaşe, iar în câteva clipe totul s-a făcut scrum. Aproape 40 de muncitori, care erau în schimbul de noapte, au fugit din calea focului. Opt oameni au suferit atacuri de panică sau au fost intoxicaţi cu fum. A fost pericol de explozie, zeci de butelii de azot au fost scoase în ultima clipă din flăcări.
Flăcările uriaşe au cuprins hala principală a fabricii de mezeluri de Ştefaneşti, judeţul Argeş. 7.000 de metri pătraţi de clădire s-au făcut scrum, potrivit România TV.

38 de oameni care lucrau în schimbul trei au simţit miros de fum şi au fugit cum au putut din calea dezastrului. Şapte angajaţi au avut nevoie de intervenţia medicilor. Când a văzut că munca îi este distrusă, soţia patronului a leşinat.

Panica s-a generalizat când pompierii şi-au dat seama că în interior erau zeci de butelii cu azot. A început o cursă contra cronometru pentru a le scoate din flăcări.
Fabrica avea chiar şi un sistem de pompe în caz de incendiu. Tabloul de comandă a ars şi nu a mai putut fi utilizat, aşa că pompierii au fost nevoiţi să care apă de la câţiva kilometri distanţă. „Am intervenit cu 11 autospeciale. Intervenţia a fost dificilă, deorece hidranţii nu aveau presiune. S-a realizat alimentarea autospecialelor în sistem navetă”, a declarat un pompier.

Pompierii au deschis o anchetă pentru a stabili de la ce a pornit incendiul devastator.

Fabrica era construită din fonduri europene şi avea 400 de angajaţi. Pentru că hala pricipală a fost complet distrusă, cel mai probabil oamenii vor rămâne fără locuri de muncă.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here