Actorul Jackie Chan va îmbrăca o ie tradiţională, pe 11 septembrie, la evenimentul de inaugurare a Zilelor Filmului Chinezesc din România de anul acesta, care va avea loc la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City, informează un comunicat al organizatorilor, Casa Româno-Chineză.

În urma propunerii pe care Casa Româno Chineză i-a făcut-o lui Jackie Chan de a deveni ambasador onorific cultural, actorul a acceptat să poarte o ie românească pe care să o promoveze şi în alte ţări din lume ca o haină a identităţii noastre naţionale.

‘Poporul român se identifică, printre altele, şi poate în cel mai autentic mod, prin portul său popular, cu precădere prin cea mai reprezentativă şi cea mai marcată de simboluri piesă a sa, de cel puţin 2000 de ani încoace: ia. În acelaşi timp, China are una dintre cele mai vechi civilizaţii din lume, compusă din state şi culturi datând mai mult de şase milenii. De aceea, consider că Jackie Chan va fi cel mai bun promotor al tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, atât în China, cât şi în restul lumii, în calitate de ambasador UNICEF’, a declarat directorul Casei Româno-Chineze, Ecaterina Vanea.

Împreună cu Jackie Chan va sosi în România şi actriţa Ziyi Zhang, cunoscută pentru rolul din ‘Tigru şi Dragon’ şi pentru rolul principal din filmul ‘Memoriile unei gheişe’. La rândul ei, actriţa va fi numită de către Casa Româno Chineză ambasador onorific cultural al relaţiilor dintre China şi România şi va purta şi ea o ie tradiţională la evenimentul de lansare a Zilelor Filmului Chinezesc.

Citește mai mult aici.

Abonare
Distribuie:68000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here