Proiectul normativ potrivit căruia vom putea cumpăra cartele telefonice doar cu buletinul a a intrat în procedură de urgenţă în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Proiectul este susținut și de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei.

AID a aprobat adoptarea acestui proiect de lege, ”extrem de important pentru reducerea unor infracţiuni deosebit de grave”. În prezent peste 67% din numărul total de utilizatori ai serviciilor de comunicaţii mobile folosesc cartele de tip prepay. Semnalul de alarmă este tras de faptul că acestea sunt folosite mai ales în infracţiunile de tip şantaj, ameninţări, terorism, corupţie, trafic de influenţă, etc..

De asemenea, o astfel de iniţiativă vine să sprijine eforturile instituţiilor de aplicare a legii în demersurile de identificare a persoanelor care folosesc cartele prepay pentru comiterea de infracţiuni, putând conduce la scăderea numărului acestora.
Dacă legea va fi aprobată, fiecare persoană care vrea să cumpere o cartelă prepay va trebui să își dea toate datele personale, astfel autoritățile vor știi cine folosește acea cartelă telefonică.

 

Mădălina Mihăilescu

Follow
Distribuie:6000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here