Inspectorii de la ANAF vor să le dea o lovitură financiară  puternică tuturor românilor aflați la muncă în străinătate.

Sunt ani de zile de când se vorbeşte de asemenea directive de impozitare. Până acum nu s-a întâmplat nimic, doar că inspectorii de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au emis un nou set de decizii în ceea ce îi priveşte pe românii plecaţi la muncă în alte ţări. Potrivit noilor reglementări, acestora li se impune ca o nouă impozitare strictă a veniturilor pe care le realizează în străinătate.

Se va trece la verificarea provenienţei banilor pe care românii îi trimit lunar rudelor din ţară, aceştia folosind diferite servicii de transfer sau prin alte modalităţi care vor trebui să fie obligatoriu, transparente. De asemenea se va verifica şi dacă se respectă sau nu, cadrul fiscal intern. Iniţiatorii acestei măsuri consideră că doar prin acest demers se poate reechilibra bugetul Fiscului prin încasarea de mai multe impozite la buget. Cu aceste noi impozite, cei de la ANAF caută să acopere deficitul existent în vistieria statului şi să ofere o corecţie drastică evazioniştilor, relatează cei de la newsar.ro.

În acest context, începând de săptămâna viitoare se va discuta de noile măsuri de impozitare ce se vor aplica banilor trimişi de rudele aflate la muncă în străinătate. De altfel, toţi românii care trimit bani familiilor sau rudelor în România vor fi verificaţi în fiecare lună calendaristică. În primă fază, statul român va verifica exclusiv provenienţa banilor, urmând ca ulterior să implementeze o impozitare realistă, conform cu prevederile în vigoare existente în România. Această decizie a inspectorilor de la ANAF este una deosebit de dură şi, în ciuda impactului devastator pe care îl va avea asupra românilor aflaţi la muncă în străinătate, este singurul instrument menit să stopeze fraudele fiscale care duc la diminuarea resurselor financiare ale statul român, relatează specialarad.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here