De acum înainte nu vom mai şti câţi maidanezi vor fi eutanasiaţi în Capitală. Municipalitatea a hotărât să ţină la secret datele privind numărul de câini fără stăpân omorâţi în adăposturi.

De ce? Autorităţile nu au oferit un răspuns clar. Cert e că pe străzi, pericolul încă există. Chiar ieri, în Capitală, un băieţel de 7 ani a ajuns la spital, după ce a fost muşcat în parc de un câine fără stăpân. Potrivit ASPA, maidanezul fusese adoptat pe hârtie de asociaţia Cuţu-Cuţu.

De la începutul anului trecut şi până acum ASPA a reuşit să strângă de pe străzile Capitalei 13.000 de câini fără stăpân. Rămân însă încă liberi 51.000 de maidanezi. Iar cazurile în care persoane sunt muşcate de aceşti maidanezi încă există. Cel mai recent s-a petrecut ieri, aici în parcul IOR, când un copil a ajuns la spital muşcat de un câine.

Numărul de câini pe care Autoritatea pentru Supravegherea și Protecţia Animalelor ar putea să îl captureze ar putea fi mult mai mare. Însă locurile din adăposturi sunt o problemă. Autoritatea nu are decât trei adăposturi, cu un număr total de 2.800 de locuri. Şi astfel cei mai mulţi câini rămân tot pe stradă.

Distribuie:1010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here