Medicii avertizează! Temperaturile anormale de afară afectează creierul

Home > Medicii avertizează! Temperaturile anormale de afară afectează creierul

Fluctuațiile din termometre ne îmbolnăvesc mai mult decât credem, ne afectează serios creierul și creează dezechilibre afective.

Știm cu toții că aceste schimbări bruște de temperatură împiedică buna funcționare a organismul uman. Din cauza instabilității atmosferice apar dezechilibre afective și de comportament, pentru că organismul e obișnuit să facă toate acțiunile la timpul lor. Reacțiile apărute sunt rezultatul comenzilor defensive pe care le dă creierul când au loc astfel de schimbări radicale de temperatură.

Problemele apar atât la exterior- piele, cât și la interior- organe, iar cel mai afectat organ este creierul, care are grijă mereu de constantele din organism. Pentru a ne proteja pielea este de ajuns să folosim creme hidratante, însă, pentru a ne proteja în profunzime este nevoie de o alimentație sănătoasă, e indicat consumul de lichide (cel puțin doi litri pe zi) și trebuie să avem ținute adecvate. Efectele sunt resimțite atât de persoanele sănătoase, cât și de cele cu imunitate scăzută.

Dr. Ghenți Carmen―dr. medicină generală― ne spune că printre cele mai grave simptome cauzate de fluctuațiile de temperatură se află: „amețelile, durerile de cap, stările de slăbiciune și lipsa generală de energie. Cei mai vulnerabili sunt copiii, vârstnicii și persoanele suferinde de afecțiuni cardiovasculare, dar și cei care întâmpină probleme respiratorii.” S-au observat diferențe ale simptomelor în funcție de sex: femeile devin mai irascibile, pe când bărbații acuză probleme cu somnul.

Dacă aveți simptomele prezentate mai sus, doctorii recomandă vaccinarea antigripală. Dr. Ghenți Carmen ne prezintă și alte simptome mai grave:„oscilații tensionale, febră, tuse, tulburări de echilibru majore. În cazul în care apar astfel de complicații, persoanele afectate trebuie să se prezinte de urgență la medic.”

Indiferent că este rece sau cald, organismul trebuie hidratat pentru a face față tuturor schimbărilor, iar alimentația sănătoasă trebuie să fie mereu prezentă, altfel, corpul nostru nu va putea face față.

Ștefania Minia

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here