Un advertorial seo este o combinatie de articol editorial si publicitate. Acesta are un continut atractiv si este un articol platit. Contine sfaturi utile si are ca scop principal promovarea unui produs sau serviciu. Majoritatea antreprenorilor aleg sa isi promoveze business-ul prin intermediul advertorialelor seo pentru ca reprezinta un tip de publicitate non agresiv si care ofera rezultate remarcabile.

Beneficiile unei campanii de advertoriale seo

Advertorialele seo si InstaPress te ajuta sa iti promovezi afacerea in mediul online in cel mai eficient mod posibil. Vei obtine o pozitie mult mai buna in paginile cu rezultate ale motorului de cautare. Pentru aceia care sunt in cautare de alternative pentru bannere si reclame sponsorizate, advertorialele seo sunt mai mult decat potrivite.

Acestea sunt informative si mai putin agasante. Este important de stiut faptul ca advertorialele sunt considerate printre cele mai bune metode de promovare a unui business. Acestea fac parte din procesul de link building a unui website. Mai jos vom vorbi de toate avantajele extraordinare de care te bucuri atunci cand realizezi o campanie de promovare a afacerii prin intermediul advertorialelor seo.

Insa, este esential de stiut ca o campanie de advertoriale seo te va ajuta sa iti atingi scopurile propuse si asta pentru ca este o forma de publicitate non-agresiva. Nici nu exista termen de comparatie intre aceasta tehnica si bannerele sau reclamele pe care le vedem mereu pe diverse site-uri si care sunt atat de enervante. Tocmai din acest motiv majoritatea utilizatorilor prefera acest tip de publicitate.

Clasificarea advertorialelor seo

Advertorialele seo se clasifica in functie de stilul jurnalistic. Astfel, avem advertoriale de tip stire sau interviu. Totodata, avem advertoriale de tip reportaj sau poveste. De asemenea, este important de mentionat ca exista si advertoriale care se claseaza in functie de rata conversiei. Aici ne referim la acele advertoriale care sunt realizate pentru un anumit produs.

Scopul lor principal este acela de a promova imediat produsul respectiv. Rezultatele se vad destul de repede, insa conversiile sunt pentru o perioada limitata. Exista advertoriale care au ca scop atat optimizarea pentru cuvintele cheie cat si cresterea traficului pe site-ul ce se doreste a fi promovat. Acestea se folosesc de link-uri care duc catre pagina de interes, pentru cresterea ratei conversiei.

Totodata, este important de stiut si ca recenziile aduc rezultate excelente. Oamenii au nevoie de informatii utile si atractive astfel incat sa aiba interes pentru un anumit produs sau serviciu. Pentru a da click pe link-ul inserat in advertorial, cititorul trebuie sa fie captivat de continutul advertorialului. Trebuie sa isi doreasca sa afle mai multe informatii cu privire la acel brand si la ce are de oferit.

Avantajele pe care le ofera promovarea prin advertoriale seo

Proprietarii de afaceri se pot bucura de avantaje extraordinare daca apeleaza la promovarea prin advertoriale seo. Aceste advertoriale ajuta foarte mult la generarea de trafic organic pe site. Daca ar fi sa le comparam cu reclamele sponsorizate, atunci am putea spune ca advertorialele continua sa genereze trafic si dupa o perioada mai lunga de timp.

Dezavantajul reclamelor sponsorizate este acela ca aduc trafic doar atata timp cat platesti. Traficul generat de advertoriale poate ajuta o afacere sa isi creasca vanzarile. Mai mult decat atat, acestea ajuta la cresterea notorietatii marcii respective. Insa, pentru a te bucura de toate aceste avantaje, este esential ca advertorialele sa fie foarte bine scrise.

Daca nu ai experienta in acest domeniu si nici inspiratia necesara, atunci este cazul sa apelezi la un profesionist. Pe InstaPress poti gasi copywriterul de care ai nevoie pentru a realiza advertorialele dorite. Copywriteri cu experienta si pasionati de ceea ce fac te asteapta sa iti satisfaca toate nevoile, indiferent de nisa in care afacerea ta activeaza.