Legea salarizării unitare este finalizată şi introduce un criteriu nou, respectiv cel al performanţei, a declarat miercuri, 18 noiembrie, într-o conferinţă de presă, fostul ministrul de resort Rovana Plumb.

„Legea salarizării unitare este finalizată. Va fi pe masa doamnei ministru. Este rezultatul consultărilor cu partenerii sociali, cu federaţiile sindicale din fiecare domeniu de activitate. Aduce echitate în sistemul public în ceea ce priveşte salarizarea, o motivare a personalului şi o salarizare în funcţie de complexitatea activităţii, de răspunderea pe care o are fiecare la locul de muncă şi un criteriu absolut nou: performanţa. Performanţa fiecăruia dintre cei care lucrează în sectorul public se va regăsi într-un nou sistem de premiere care reprezintă 5% din fondul de salarii la dispoziţia fiecărui ordonator de credit şi care va fi acordat în funcţie de criteriile ce vor fi stabilite de comun acord între ordonatorii principali de credite şi reprezentanţii sindicatelor sau ai salariaţilor din domeniul familiei ocupaţionale respective”, a spus Rovana Plumb, scrie economica.net.

Ea a precizat că legea va putea fi implementată într-o perioadă raţională de timp.

„Unul dintre principiile pe care le-am avut în vedere, în afară de cel al echităţii, este cel al sustenabilităţii, în sensul că această lege, această salarizare unitară a personalului din sectorul public, să poată să fie implementată într-o perioadă raţională de timp astfel încât în 2020 ea să poată atinge valorile nominale, aşa cum au fost negociate cu partenerii sociali’, a precizat Plumb.

Rovana Plumb a fost ministru al Muncii în perioada martie 2014 – noiembrie 2015. Începând cu data de 17 noiembrie, la conducerea Ministerului Muncii a fost învestită Claudia Ana Costea.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here