Un tribunal din Australia a decis ca toate produsele „Nurofen” să fie scoase de la vânzare, deoarece un ONG a demonstrat că analgezicele au aceeaşi substanţă activă, deşi se vând în ambalaje diferite şi pretind a ameliora diferite tipuri de durere, informează BBC.

Astfel, s-a dovedit că Nurofen pentru dureri de spate, pentru dureri menstruale, pentru migrene şi tensiune, care se vând în diverse ambalaje şi pretind a fi produse diferite, au de fapt aceeaşi componenţă. Toate conţin acelaşi ingredient activ, şi anume 342 de miligrame pe ibuprofen lizinat, susţin magistraţii.Totodată, aceştia au concluzionat că preţul analgezicului este dublu faţă valoarea lui reală şi faţă de alte pastile de acelaşi tip.

Producatorul pastilelor „Nurofen”, compania britanică Reckitt Benckiser a explicat că această decizie a instanţei este valabilă doar pentru Australia şi nu se va aplica în alte ţări. Asociaţia Consumatorilor din Marea Britanie a declarat că acest caz nu reprezintă o problemă şi nu va fi investigat.

Compania Reckitt Benckiser va respecta hotărârea judecătorească din Australia deşi nu este de acord cu aceasta întrucât „nu s-a stabilit că inducem în eroare consumatorii”, cred reprezentanţii firmei, informează Adevarul.ro. Toate pastilele Nurofen trebuie să fie îndepărtate de pe piaţa Australiei în decursul a trei luni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here