Una dintre cele mai importante televiziuni din Romania este pe punctul de a se inchide. Peste doar cateva luni, televiziunea publica ameninta ca va opri transmisia pentru o scurta perioada din cauza problemelor financiare.

Presedintele director-general al TVR, Stelian Tanase, a declarat ca televiziunea publica nu va supravietui financiar daca nu va gasi sprijin in sindicatele din Televiziunea Romana si ca s-ar putea inchide in primavara anului viitor.

Dragos Bocanaciu, presedintele principalului sindicat din Televiziunea Romana, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca prin vehicularea posibilitatii inchiderii SRTv, in primavara, se incearca “ascunderea gunoiului sub pres“, acesta precizand ca angajatii nu sunt vinovati de situatia financiara a TVR.

Dragos Bocanaciu a reactionat dupa ce presedintele director-general al TVR, Stelian Tanase, a declarat, miercuri, in Comisia pentru Cultura din Senat, ca televiziunea publica nu va supravietui financiar, daca nu va gasi sprijin in sindicatele din Televiziunea Romana, si s-ar putea inchide in primavara anului viitor, urmand sa se redeschida dupa o luna, informeaza stirileprotv.ro

“Am vazut ce s-a discutat in Comisie si, fara sa contest anumite realitati care s-au spus, mi se pare ca se persista in a se considera salariatii si sindicatul printre principalii vinovati pentru situatia economica a TVR. Ceea ce uita insa cei care ne conduc este ca aceiasi oameni care in urma cu 15 ani erau cu Televiziunea Romana pe primul loc in audienta sunt in momentul de fata in curtea TVR. Aceiasi oameni care faceau emisiuni acum 15 ani, in momentul de fata sunt dati la o parte si inlocuiti cu colaboratori externi, adusi pe mii de euro pe luna si care s-a dovedit pana acum ca au avut rezultate sub prestatia angajatilor TVR”, a declarat Dragos Bocanaciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), contactat de agentia MEDIAFAX.

El a mai spus ca inca o data traieste cu senzatia ca “se ascunde gunoiul sub pres”. “Si este valabil mai ales pentru unii dintre membrii Comisiei de Cultura, care nu realizeaza ca o institutie subfinantata nu poate supravietui si indeplini sarcina data de legile si Constitutia Romaniei. Sindicatul nu este o frana, sindicatul este cel care i-a atentionat in ultimii 15 ani pe toti sefii TVR ca lucrurile se indreapta intr-o directie gresita. Din pacate nu ne-au ascultat si ar fi momentul sa ne asculte, pentru ca nu este prea tarziu sa salvam TVR”, a mai spus Dragos Bocanaciu.

Abonare
Distribuie:3000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here