Locuinta ta poate deveni o adevarata capcana, in cazul in care nu ai grija de ea. Lucrurile ignorate se pot dovedi pericole foarte mari pentru tine si familie, in special cand casa este mai veche.

Monoxidul de carbon

Acesta apare in casa in urma arderii unor combustibili fosili din cauza problemelor pe care le are sistemul de incalzire si evacuare a fumului. De asemenea, generatoarele de caldura care functioneaza pe gaz pot fi surse de monoxid de carbon.

Cel mai bine este sa iti montezi un sistem de alarma care sa te avertizeze impotriva acestui pericol cu potential letal. El se poate pune langa detectorul de fum.

Ricinul

Cei care planteaza in propria gradina ricin trebuie sa stie ca dincolo de frumusetea plantei, ea poate fi extrem de periculoasa pentru sanatatea oamenilor. Semintele de ricin contin o toxina puternica ce poate ucide imediat un copil lasat nesupravegheat.

Cucuta de apa

Aceasta planta poate fi confundata usor cu ceva comestibil, asa cum sunt morcovii salbatici. Cei mai expusi pericolului sunt copiii, atunci cand sunt nesupravegheati ei putand sa se intoxice usor. Chiar si animalele de companie sunt in pericol de a muri daca se joaca prea mult in preajma unei asemenea plante.

Instalatia electrica veche

Casele vechi au un mare dezavantaj in instalatiile electrice. In trecut, firele erau izolate doar cu cauciuc si un material textil, insa aceste straturi se descompun cu timpul din cauza umiditatii.

Cel mai mult trebuie sa ai grija la locurile in care firele sunt iesite in exterior. Refacerea instalatiei este cea mai buna solutie, caci riscul de incendiu este unul urias.

Piscina

Locuintele cu piscina trebuie sa aiba in dotare si o plasa speciala care sa ii protejeze pe copii impotriva pericolului de a cadea accidental in apa. Chiar daca adancimea ei este mica, riscul ramane la fel de ridicat, in special in cazul copiilor cu varsta sub cinci ani. Nu sunt putine nici cazurile in care batrani au murit din cauza ca s-au impiedicat si au cazut in piscina.

Distribuie:4000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here