Procesul de privatizare a CFR Marfă va fi reluat în acest an şi dar va fi realizată prin intermediul noului Departament de Privatizare care va funcţiona în subordinea Ministerului Economiei, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Dan Şova, la TVR.

”Se reia privatizarea CFR Marfă, dar mi-e greu să vă spun când, ca termen, dacă se reia într-o lună sau în două. Ce pot să vă spun e că privatizarea nu va mai fi făcută la Ministerul Transporturilor, ci de către noul Departament de Privatizare care se înfiinţează în subordinea Ministerului Economiei şi care va avea atribuţii de instituţie publică implicată, deci fără a prelua atribuţiile de acţionar. Se creează astfel o unitate specializată de oameni care se pricep la privatizare. În Ministerul Transporturilor nu sunt oameni specializaţi în privatizare […] Anul acesta va fi reluată privatizarea CFR Marfă. Cred că ar trebui mers cu strategia de privatizare a CFR Marfă şi în CSAT, ţinând cont de faptul că este o instituţie strategică”, a declarat Dan Şova.

În ceea ce priveşte eşecul privatizării CFR Marfă de anul trecut, ministrul Transporturilor a precizat că autorităţile nu pot fi acuzate de acest lucru pentru că şi-au făcut treaba.

 

 

Distribuie:4010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here