Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat ca alocatiile copiilor ar putea creste cu 20% incepand cu data de 1 septembrie.

„Ministerul Muncii va prezenta astazi proiectul de OUG care prevede in mod expres dublarea alocatiilor pentru copii, 300 de lei pentru copii intre 2 si 6 ani si 600 de lei intre 0 si 18 ani pentru cei cu dizabilitati. Crestere de 20% de la 1 septembrie, iar apoi etapizat”, a spus Violeta Alexandru.

Alocatiile urmeaza sa nou marite, tot cu 20%, la data de 1 ianuarie si 1 iulie 2021 si 2022. Deci, alocatiile vor fi dublate 1 iulie 2022.

„Deci, alocatia dublata va fi la data de 1 iulie 2022. Am vazut prognozele si putem avea resurse pe ritmul de crestere a alocatiilor”, a declarat Ludovic Orban.

″In acest moment, Ministerul Finantelor Publice construieste rectificarea bugetara astfel incat sa fie inclusa majorarea alocatiilor de stat cu un procent de 20% de la 1 august, urmand sa fie operata o alta majorare de 20%, aplicata la baza de acum, la inceputul anului viitor, din luna ianuarie”.
Majorarea calculata insemna un plus de 30 de lei pentru fiecare alocatie de stat, respectiv de la 150 la 180 de lei. In Romania erau 3,66 milioane de beneficiari ai alocatiei de sta, in luna mai.

Majorarea cu 20% a alocatiei inseamna un efort bugetar lunar suplimentar de aproximativ 640 de milioane de lei, respectiv 3,2 miliarde de lei pana la finalul acestui an, estimari bazate pe cheltuielile legate de alocatiile de stat in primele cinci luni ale acestui an, potrivit datelor publice ale Ministerului Muncii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here