Jeremy Clarkson, realizatorul emisiunii “Top Gear”, si-a cerut iertare pentru ca a folosit un cuvant rasist intr-o emisiune inregistrata acum doi ani, dar aparuta public abia zilele trecute, prin intermediul jurnalistilor de la Daily Mirror.

Cuvantul care incepe cu “n” (nigger, n.red.) i-a scapat in timp ce recita o poezioara pe care o folosesc copiii in jocurile lor, pentru a alege intre doua masini. Clarkson a postat pe Internet explicatiile sale, sustinand ca “cere iertare” si explicand ca s-a straduit mult sa nu foloseasca acel cuvant rasist, relateaza CNN.

“De obicei, nu raspund la acuzatiile aparute in presa, dar de aceasta data cred ca trebuie sa fac o exceptie”, a mai scris el.

“Cand am revazut inregistrarea cateva saptamani mai tarziu, am realizat ca pe una dintre versiuni, pe care am ascultat-o cu mare atentie si cu sunetul la maximum, se auzea cum rosteam acel cuvant pe care mi-am dorit sa il evit. Am fost ingrozit, oripilat! Am facut tot ce mi-a stat in puteri ca acea versiune a emisiunii sa nu fie difuzata”, a sustinut celebrul realizator britanic de televiziune.

Initial insa, Clarkson a negat informatiile aparute, mai intai, in Mirror, spunand pe twetter ca “Eu nu folosesc cuvantul care incepe cu ‘n’ niciodata. Mirror a mers prea departe de data asta”. Intr-o declaratie de presa, postul BBC a precizat ca “Jeremy Clarkson regreta acest episod, i-am transmis foarte clar ca standardele BBC trebuie respectate si in timpul emisiunilor transmise in direct si in afara lor. I-am transmis ca postul nostru trateaza cu multa seriozitate acest aspect”.

“Top Gear” este una dintre emisiunile care se bucura de un succes imens in intreaga lume, inclusiv in Statele Unite.

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here