Renault atacă Dacia. Va scoate un model la doar 5.000 de euro

Home > Renault atacă Dacia. Va scoate un model la doar 5.000 de euro

Renault va prezenta pe 5 februarie la salonul auto de la New Delhi conceptul unei maşini din clasa mini care va intra în producţia de serie începând cu 2015 şi va fi poziţionată pe segmentul ultra low-cost. Maşina, care va avea dimensiunile unui Twingo, dar nu va vea nimic în comun cu maşina produsă în Europa, va fi vândută la un preţ de 5.000 de euro.

Renault ţine încă secrete detaliile noului autoturism, dar a dat câteva detalii despre el încă din vara trecută. Carlos Ghosn, preşedintele Alianţei Renault-Nissan, a confirmat în luna iulie că se lucrează deja la o nouă gamă de vehicule care vor asamblate pe o nouă platformă, botezată CMF-A, dezvoltată încă din 2012 la “Renault Nissan Technology Business Centre” centrul de inginerie al Alianţei de la Chennai, din sudul Indiei. Renault a mai anunţat atunci că noua gamă va fi oferită în mai multe variante de caroserie la un preţ “foarte competitiv”.

Referindu-se la preţ, Ghosn a spus că piaţa nu doreşte o maşină spartană, ci o maşină modernă, robustă şi elegantă, dar cu un preţ bun, rezultat dintr-o reducere puternică a costurilor.

Noua berlină supermini va fi vândută la un preţ de 5.000 de euro, cu 2.500 de euro mai puţin decât un Logan din Franţa şi va fi produsă mai întâi în India, la uzina din Chennai, inaugurată în anul 2010, unde se mai asamblează Renault Pulse, Scala şi Duster şi Nissan Micra şi Sunny. Ulterior, acest “mini Logan”, cum l-a botezat deja presa din Hexagon, va fi produs şi în Brazilia.

Citește aici mai mult.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here