Lotul II al autostrăzii Nădlac-Arad, cuprins între Pecica şi Arad, dar şi noul punct de control de la graniţa româno-maghiară, vor fi inaugurate în data de 11 iulie, când se va face joncţiunea cu autostrada din Ungaria.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au confirmat că autorităţile române şi cele ungare au stabilit ca în ziua de 11 iulie să fie deschisă la graniţă autostrada pan-europeană. Noul punct de control de la frontieră a fost finalizat.

În aceeaşi zi va fi deschisă circulaţiei autostrada dintre Pecica şi Arad, dar şi segmentul de autostradă din Ungaria cuprins între frontieră şi Mako. Potrivit PSD Arad, la inaugurarea autostrăzii sunt aşteptaţi premierul Victor Ponta, dar şi premierul Ungariei. Construcţia Autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane de euro, iar lotul al doilea a revenit Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane de euro.

Lucrările de construcţie pentru cele două tronsoane au fost deschise în octombrie 2011, termenul de execuţie fiind de un an şi jumătate. CNADNR a reziliat la finele anului 2012 contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor, şi a atribuit, în decembrie 2013, asocierii italo-germane Astaldi-Max Boegl, un contract de 308 milioane de lei (69 de milioane de euro), cu TVA, pentru finalizarea acestora.

Sursa: www.adevarul.ro

 

 

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here