Rusia nu glumeşte în expansiunea ei spre Vest: zona Doneţk se află sub ocupaţia câtorva mii de soldaţi ruşi “rătăciţi”, după expresia preşedintelui Vladimir Putin, pe teritoriul Ucrainei. Generalul (r) Emil Străinu a detaliat pentru Libertatea ce s-ar putea întâmpla dacă ruşii s-ar “rătăci” până în România.

Conform datelor generalului Străinu, ruşii au un plan bine pus la punct pentru a ocupa România, dacă ar considera că acest lucru este necesar în economia actualului conflict din zona Mării Negre. Asta în contextul în care între Bucureşti şi Crimeea, anexată în februarie de Moscova, nu sunt decât 400 de kilometri, scrie libertatea.ro.

În primele 60 de minute vom fi “orbiţi” prin anihilarea radiolocaţiei. “Agresiunea prin surprindere – blitz attack – ar putea debuta noaptea sau în zori, duminica sau pe fondul unei sărbători, prin 2-3 valuri de atac ale aviaţiei de vânătoarebombardament sprijinite de aviaţia de vânătoare, care în primele 60 de minute ar anihila sistemele de cercetare prin radiolocaţie, adică radarele, şi de apărare antiaeriană, prin folosirea sistemelor de cercetare-lovire de mare precizie şi a rachetelor antiradiolocaţie şi de croazieră cu baza aeriană, la sol sau navală”, explică Emil Străinu.

După două ore, ruşii obţin supremaţia aeriană totală. Generalul spune că după obţinerea supremaţiei aeriene ar urma lansarea trupelor de desantparaşutare, care ar ocupa, în primul rând, marele număr de aerodromuri dezafectate ce au piste şi câmpuri de aviaţie funcţionale, dar nepăzite corespunzător, care parcă invită inamicul – apoi şi a celorlalte aerodromuri şi aeroporturi civile, realizându- se capetele de pod necesare debarcării trupelor aeropurtate şi asigurarea zonelor de desantare a forţelor aeromobile.

După încă şase ore paralizează întregul sistem de apărare românesc. În timp ce aviaţia de vânătoare şi vânătoare-bombardament ar asigura fluxul de trupe ce vin continuu pe calea aerului, simultan s-ar executa în trei până la cinci puncte de pe litoral debarcarea desantului maritim – infanteria marină – urmată de instituirea blocadei maritime. În maximum şase ore ar putea fi debarcate pe teritoriul României trei până la cinci divizii aeropurtate – aproximativ 50.000 de oameni – şi două până la trei brigăzi de desant maritim, adică 10.000 de oameni, la care s-ar adăuga trupele de cercetare- diversiune şi grupurile teroriste, reprezentând primul val al invaziei aero-maritime. Aceste trupe au ca obiectiv paralizarea întregului sistem de apărare al României în maximum 10 ore.

Am putea fi atacaţi din două direcţii în acelaşi timp

Potrivit generalului (r) dr. Emil Străinu, în sprijinul desfăşurării operaţiei de invazie aero-maritimă pot apărea intruziuni şi provocări militare la unele frontiere terestre, exemplu graniţa de vest, inclusiv folosirea unei terţe ţări pentru realizarea unui atac terestru prin vestul ţării. De aici se poate construi orice variantă de «ripostă» a ţării noastre: activarea articolului cinci din Tratatul NATO, ajutor din partea SUA, activarea războiului de rezistenţă total sau a războiului de apărare a patriei dus de întregul popor. Opinia personală este că orice ipoteză de invazie plauzibilă este posibilă, chiar dacă la un anumit moment este improbabilă.

Sateliţii au pozat armata rusă pe teritoriul Ucrainei

NATO a publicat joi cinci imagini captate din satelit ce confirmă relatările că trupe ruse combatante echipate cu armament greu sunt angajate în operaţiuni militare în Ucraina. În fotografii se poate vedea o unitate rusă de artilerie autopropulsată, deplasându-se într-un convoi pe teritoriul ucrainean, în zona Krasnodon, controlată de separatişti.

Abonare
Distribuie:0050Like this:

Like Loading…

6 COMMENTS

  1. Romania 5 avioane functionale! 500.000 de tigani. Cine naiba e tampit sa-si dea viata intr-un conflict ce vizeaza o tara ce nu faca nimic pentru cetatenii ei?

  2. Nu aveți nici cea mai mica idee despre ceea ce se întâmpla in Ucraina! Se macelaresc între ei si dau vina pe ruși. Acesta este doar scenariul americanilor împotriva rusilor.

  3. Dincolo de orice scenariu, America si Uniunea Europeana s-au trezit si, chiar daca acum sunt paralizate, cu siguranta ca vor lua masuri in privinta Rusilor si ungurilor. Nu va fi de mirare cand raspunsul Occidentului va fi total surprinzator, socant, care va lasa Rusia fara timp de replica, chiar daca aceasta numai si-a umflat muschii aceia de vitrina…

  4. ha ha ha, nu va mai stresati atata cu toate prostiile. chiar daca ar fi asa, ce credeti ca va putea sa faca romania impotriva armatei si armamentului rusesc? ceea ce spuneti pe-aici sunt povesti de speriat copii. daca rusii voiau sa ne ocupe, ne ocupau de pe vremea lui ceausescu, fara probleme. si poate bine facea. poate era mai multa ordine in tara. ha, ha, ha, pana si francezii (unii dintre ei, care nu sunt deloc comunisti) au spus ca numai putin ar putea sa faca ordine in franta. sigur au spus-o in gluma dar au gandit-o vazand situatia care este pe la ei. sa nu credeti ca doar pe la noi este rau, este rau si la alte tari, poate mai rau ca la noi dar ei nu lasa sa se vada lucrul acesta. numai noi ne spalam rufele in mijlocul strazii. de…daca nu ne dam in petic, nu suntem romani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here