Hidrologii au emis o atenţionare de cod galben de inundaţii, valabil până joi seară, în mai multe zone din ţară.

Astfel, între 06.08.2015 ora 17:00– 06.08.2015 ora 22:00: ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE în bazinul râului Arieșul Mic (afluent al râului Arieș), afluenții mici ai râului Crișul Alb – amonte de S.H. Gurahonț (Sighișoara, Hălmăgel, Zimbru, Ociu și Ribița), județele Hunedoara,  Alba și Arad, scrie realitatea.net.

Cod galben de inundaţii şi în judeţul Caraş Severin, valabil până joi seară. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinul râului Bârzava – sector aval de staţia hidrologică Crivaia şi amonte de s.h. Moniom, în judeţul Caraş Severin.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe afluenţii Gozna şi Sodol, ai râului Bârzava, se arată în atenţionarea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

 

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here