Oraşul Montpellier şi compania de transport TaM se află în centrul unui scandal pentru discriminarea romilor, după ce un delegat sindical a afirmat într-un interviu că “romii din autobuzele de pe linia 9 constituie un pericol sanitar”, relatează postul francez RTL în pagina electronică.

Potrivit postului, declaraţia discriminatorie a delegatului Dominique Grenier, de la Sindicatul Forţa Muncitorească (FO) din cadrul companiei de transport a aglomeraţiei urbane, a provocat indignarea tuturor, inclusiv a sindicatelor. De asemenea, compania a luat unele măsuri în urma declaraţiei, precizează RTL.

“Este o adevărată infecţie”, a declarat Dominique Grenier pe 2 aprilie pentru La Gazette de Montpellier, referindu-se la mirosul provocat de romi pe linia autobuzului 9. ca soluţie, reprezentantul FO propunea introducerea unor linii speciale pentru transportarea romilor de la o tabără din Gramont, un cartier din nordul oraşului, şi până la Odysseum, o zonă comercială de unde pleacă alte mijloace de transport în comun către centru.

Propunerea a fost denunţată de către Confederaţia Generală a Muncii (CGT) din cadrul TaM, într-un mesaj postat pe Facebook. “Nu sunt nişte leproşi. Sunt supravegheaţi sanitar! Să luptăm împotriva sărăciei, nu a săracilor”, afirmă organizaţia. Sindicatul Sud a catalogat la rândul său afrmaţiile ca “rasiste şi discriminatorii”. Contactată de ziarul Le Monde, conducerea TaM a afirmat, prin directorul general Jean-Luc Frizot, că “această problematică între şoferi şi populaţiile de romi este veche şi foarte dificil de rezolvat”.

Directorul a precizat că şoferilor le-au fost distribuite deodorante şi că autobuzele respective au fost înlocuite cu altele, pentru a fi curăţate. În afara acestora, nu au fost fost avute în vedere alte măsuri “cu caracter discriminatoriu menţionate în afirmaţiile unor organizaţii sindicale”, a dat asigurări Frizot, scrie Mediafax.ro.

Vizualizari:
414
Abonare
Distribuie:0000

1 COMMENT

  1. sopon.sa faca din ei.toti se plang de discriminare,acum sa vada si cei care se plang cum e sa traiesti cu ei in preajma Voteaza acest comentariu: 1  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here