Scandal sexual la Cluj: Un profesor de sport prins că făcea sex cu o elevă de clasa a IX-a

Home > Scandal sexual la Cluj: Un profesor de sport prins că făcea sex cu o elevă de clasa a IX-a

Surse din interiorul Liceului “Liviu Rebreanu” din Turda au dezvăluit faptul că în interiorul instituţiei şcolare a izbucnit un adevărat scandal, după ce tatăl unei eleve din clasa a XI-a ar fi descoperit faptul că fata sa avea o relaţie cu un profesor de Educaţie Fizică de la acelaşi liceu.
“Din câte se pare, cei doi aveau relaţia încă de când fata era în clasa a IX-a. Elevii vorbesc că au fost inclusiv la Băile Felix împreună. Tatăl ei nu a ştiut de relaţie, fiind mai mult plecat din ţară, dar a aflat acum şi a venit la şcoală să facă scandal. Am înţeles că a depus o sesizare şi la Inspectorat, dar am senzaţia că s-a vizat muşamalizarea cazului, prin demisia profesorului”, ne-a precizat sursa noastră, sub protecţia anonimatului, scrie Turdanews.net.

Profesorul incriminat este Bogdan Rusu, încadrat la catedra de Educaţie Fizică a liceului. Unii susţin că relaţia dintre cei doi ar fi fost reclamată şi în trecut, mai ales că fata, Cristina I., era doar în clasa a IX-a la debutul acestei relaţii, însă direcţiunea şcolii nu ar fi făcut nici o anchetă în acest caz.

ISJ Cluj confirmă scandalul sexual

TurdaNews a solicitat punctul de vedere al ISJ Cluj în acest caz, iar inspectorul şcolar general le-a relatat o poveste în care tatăl fetei a depus o sesizare, apoi a retras-o, pentru ca ulterior să se înregistreze dmisia profesorului incriminat, “din motive personale”.
“În data de 11 februarie 2014, la nivelul ISJ Cluj a fost depusă o sesizare pe tema semnalată de dvs, care a fost retrasă de petent o oră mai târziu. În aceeaşi zi, la ISJ Cluj a fost înregistrată o demisie declarată ca fiind “din motive personale”, observată mai târziu ca fiind semnată de profesorul despre care se făcea referire în sesizarea mai sus menţionată şi ulterior retrasă. Alte informaţii pe această temă nu au mai fost aduse la cunoştinţa ISJ de atunci”, a declarat inspectorul şcolar general, Valentin Cuibus.

Nu se cunoaşte motivul pentru care tatăl fetei şi-a retras sesizarea şi ce a stat în spatele acestei decizii, însă unii vorbesc de unele “aranjamente”.

Directorul Liceului Teoretic “Liviu Rebreanu” din Turda, Angela Candrea, a declarat despre posibila relaţie dintre profesorul de Sport Bogdan Rusu şi o elevă de la liceul respectiv, că “nu se ştie exact ce s-a întâmplat între ei”.

Angela Candrea spune că la liceu nu s-a făcut nici o sesizare scrisă şi că “sunt minciuni că aveau o relaţie din clasa a IX-a” (n.r. acum eleva ar fi în clasa a XI-a).

“Mama fetiţei a fost în data de 11 februarie la noi la liceu şi a spus că fata i-ar fi spus că între ea şi profesor ar fi fost ceva, în vacanţa dintre semestre. Pe mine m-a mirat foarte tare, pentru că acest profesor urma să aibă nunta în această vară. Doamna nu a venit pusă pe scandal, să facă cercetări… Nu ştia exact ce s-a întâmplat între ei. Nu înţeleg de ce a mers la Inspectorat să depună sesizare, dacă la noi nu a depus. Totul s-a petrecut fulgerător, iar domnul profesor şi-a depus demisia, el nemaifiind angajat în sistem din aceeaşi zi. De unde să ştim noi ce a fost între acest profesor şi această elevă? Eleva este una foarte bună, provine dintr-o familie de pocăiţi, are 34 de absenţe, dar 32 sunt motivate, are medii frumoase, iar părinţii au spus că nu a intrat niciodată în casă după ora 21.30. N-am bănuit aşa ceva! Nu a fost nici un scandal sexual, cum s-a scris”, ne-a declarat directorul liceului, Angela Candrea.

Referitor la ceea ce unii susţin privind relaţia dintre profesor şi elevă, Angela Candrea consideră că “dacă cineva are ceva de spus, să-şi asume clar acest lucru şi să spună, nu sub anonimat”“Nu există nici o cercetare pe acest caz, pentru că nu există dovezi şi nu s-a depus nici o sesizare la noi”, a mai spus Angela Candrea, care a confirmat “episodul Băile Felix”, unde profesorul şi eleva ar fi fost împreună, însă a precizat că a fost vorba de un concurs naţional de atletism, la care au participat mai mulţi elevi şi chiar părinţi.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here